‘Lopend vuur’: een wake voor humaan migratiebeleid

3 maart 2021 om 12:59 Lokaal/Evenementen Deel je nieuws

3 maart 2021, AMERSFOORT - Op 10 maart gaat er een lopend vuurtje door Amersfoort! Onder de noemer “Lopend Vuur” houden zo'n 20 demonstranten op 10 maart een wake voor humaan migratiebeleid.

Het lopend vuur gaat van 1 tot 17 maart dwars door Nederland. In ruim 40 plaatsen vinden er wakes en tochten plaats, die allemaal vlak voor de verkiezingen in Den Haag uitkomen. De demonstranten vragen aandacht voor de onmenselijke omstandigheden waarin gevluchte mensen moeten overleven in Europa, van Moria tot Calais en van Sarajevo tot Amsterdam.

Op 10 maart komt de tocht aan in Amersfoort, waar om 16:00 een wake plaatsvindt in Emiclaer. Op 11 maart gaat de tocht verder richting Zeist. Froukje van de Weg, coördinator van de wake in Amersfoort, vertelt waarom zij meedoet:

"Wat een ingewikkeld probleem deze vluchtelingencrisis! Wat de grote oplossing gaat zijn weet ik niet. Ik weet wel dat de mensen op de vlucht in afschuwelijke omstandigheden leven en daar moet zo snel mogelijk iets aan gebeuren! Wegkijken kan niet meer!”

De landelijke actie wordt georganiseerd door Vluchtelingencomité Groningen en MiGreat. Doel is om het destructieve migratiebeleid van de afgelopen jaren op de kaart te zetten, mensen te informeren over de gevolgen van hun stem op de leefomstandigheden van vluchtelingen én aan de komende regering te laten zien dat er draagvlak is voor menselijk migratiebeleid. Roos (MiGreat) is een van de initiatiefnemers en legt uit waarom:

“Na jaren gewerkt te hebben aan de Europese grenzen, kan ik alleen maar zeggen dat mensen er slechter aan toe zijn dan ooit. Het geweld van grenspolitie, de verwaarlozing in de kampen, de mensen die dakloos aan hun lot over worden gelaten: dit beleid maakt mensenlevens kapot. Het moet anders. De komende regering moet werk maken van humane opvang en veilige vluchtroutes.”

Praktische informatie

In verband met covid-19 zal er een beperkt aantal demonstranten aanwezig zijn bij de demonstratie. Geïnteresseerden wordt gevraagd zich op te geven en gerelateerde informatie en statements te delen via sociale media. Journalisten zijn natuurlijk fysiek welkom! Houd afstand en neem een masker mee.

Contactinformatie:

Facebook evenement Amersfoort: https://fb.m/e/EXMSfOps
Facebook evenement 1-17 maart: https://fb.me/e/ggVfiVvCi
Froukje van de Weg / lopendvuur@froukjevandeweg.nl / 0634619600

Algemene info: info@migreat.org / facebook.com/migreatnl / migreat.org/lopenvuur

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie