De uitnodiging voor de kerstdienst van Mozaiek
De uitnodiging voor de kerstdienst van Mozaiek Mozaiek033

Mozaiek viert online #samenkerst in Amersfoort met twee livestream diensten

21 december 2020 om 19:03 Lokaal/Evenementen Deel je nieuws

Samen met het gezin of familie naar de kerk met kerst is voor velen een traditie. Veel gezinnen in Amersfoort worstelen dit jaar met de invulling van deze kerstdagen. Mozaiek, de kerk die ook vanuit Amersfoort en in de regio veel bezoekers ontvangt, biedt dit jaar een laagdrempelig alternatief aan voor de mensen die toch samen kerst willen vieren.

Nelinda Troost, één van de zes voorgangers van Mozaiek: “Op kerstavond en op kerstochtend worden twee sfeervolle livestream diensten via YouTube en Facebook aangeboden. De kerstdiensten zijn bij uitstek het moment waarop ook niet-christenen naar de kerk gaan. Het is een unieke kans om mensen laagdrempelig kennis te laten maken met het kerst-evangelie. Juist nu Kerst dit jaar anders dan anders is, is de (online) verbinding met elkaar extra belangrijk en kunnen we de boodschap van Hoop in de huiskamers te brengen.”
Op donderdag 24 december wordt er via het YouTube en Facebook-kanaal van Mozaiek0318 om 20.30 uur een kerstnachtdienst uitgezonden en op 1e kerstdag is er om 10.00 uur een kerstgezinsdienst met daarin bijdragen van kinderen én jongeren uit onze regio.

Landelijk bereik
Waar Mozaiek normaal gesproken op zondag drie diensten in Veenendaal en twee in Nijkerk aanbiedt, hebben de wekelijkse online diensten een landelijk bereik met gemiddeld zo’n 15.000 kijkers die de dienst live meekijken.  Nelinda Troost: “‘Vanaf de eerste zondag in lockdown maakten wij de switch naar online diensten via een stream op YouTube. Door de persconferenties van Rutte kwamen we op het idee om, naast de gewone livestream, een versie te maken met een doventolk. We zijn enorm verrast door de reacties die we uit het hele land en ook uit Amersfoort krijgen op de dienst. Het wordt enorm gewaardeerd in deze periode. We hebben mede daarom afgelopen periode als kerk behoorlijk geïnvesteerd in goede apparatuur en opleiding van onze vrijwilligers om een zo hoog mogelijke kwaliteit aan te bieden. Niet als doel op zichzelf of omdat we de beste willen zijn, maar om bezoekers het gevoel te geven: wij nemen jullie serieus.

Over Mozaiek
Mozaiek is een kerk waar je welkom bent, zoals je bent. Wij geloven dat God van je houdt. Wie je ook bent. Wat je ook gedaan hebt. Vanwege de coronamaatregelen bieden ze momenteel alleen een wekelijkse livestream dienst aan om 11.00 uur. Voor de kids is er een online kidsdienst met Ollie en Sophie om 10.00 uur. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie