Andere tijden: Trijntje Oosterhuis voor een volle Hof vorig jaar.
Andere tijden: Trijntje Oosterhuis voor een volle Hof vorig jaar. NICO BRONS FOTOGRAFIE

Amersfoort Jazz moet online en definitief zonder publiek

9 november 2020 om 12:42 Evenementen

AMERSFOORT Rabobank Amersfoort Jazz vindt definitief zonder live publiek plaats vindt. De liefhebbers die al een ticket hadden gereserveerd, zijn deze week per email persoonlijk op de hoogte gesteld.

,,De extra maatregelen die het kabinet besloot om gedurende twee weken, boven op de huidige gedeeltelijke lockdown, in te stellen hebben wederom heeft verregaande gevolgen voor de worstelende cultuursector”, schrijft de organisatie. ,,Desondanks blijven we hard en veerkrachtig werken om de 42ste editie in 2020 koste wat kost te realiseren, opdat de artiesten kunnen optreden en het publiek bedienen met mooie, spannende en meeslepende muziek.” 

Drie dagen, drie streams, drie podia. Van 20 tot en met 22 november streamt het festival 19 concerten live vanuit theater De Lieve Vrouw en De Observant. Voor het typische festivalcachet wordt gezorgd vanuit het online Amersfoort Jazz Café, met presentatie door onder meer Izaline Calister, SaraLee Vos, Bart Wirtz en Rolf Delfos. De uitzending wordt opgeluisterd door DJ Maestro. Het evenement is gratis online te beleven via de website van Amersfoort Jazz.

Ook de jaarlijkse JazzNL - World Jazz Conference gaat door. Meer dan 100 internationale professionals uit de muziekindustrie van over de hele wereld brainstormen in een virtuele ruimte over het Impact Survey Report aangaande Corona (IKS) en andere zaken. Daarbij presenteren festivals uit de hele wereld hun talentvolle laureaten.

Meer info: https://www.amersfoortjazz.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie