Dierendag bij de St. Josephkerk
Dierendag bij de St. Josephkerk St. Josephkerk

Dierenzegen op Dierendag

Lokaal/Evenementen Deel je nieuws

Op Dierendag, zondag 4 oktober, wordt er een Dierenzegen bij de St. Josephkerk gehouden. Alle kleine en grote huisdieren worden dan in het zonnetje gezet en mét hun baasjes gezegend.

Want dieren zijn belangrijk: ze maken mensen blij, helpen bij een handicap, brengen mensen in contact met andere mensen. Voor kinderen is het een kameraadje, die altijd zin heeft om te spelen. Dit verbond tussen mens en dier wordt zondag 4 oktober gezegend. Om 09.00 uur vertelt pastoor Joachim Skiba voorin de kerk het verhaal van Franciscus, het is namelijk ook zijn feestdag. De kinderen mogen hun favoriete knuffel meenemen, een klein huisdier of een foto van het huisdier. Daarna is er een eucharistieviering, met voor de kinderen een eigen kinderwoorddienst. Aansluitend aan de viering is dan om 10.15 uur de dierenzegening op het kerkplein in Hooglanderveen. Iedereen met kleine en grote huisdieren is van harte welkom om aanwezig te zijn.

In verband met de beperkte ruimte in de kerk, is het mogelijk om voor de eucharistieviering een zitplaats te reserveren via www.stjoseph-olva.nl.
Bij de Dierenzegen op het kerkplein is reserveren niet nodig. Iedereen let op elkaar door 1,5 meter afstand te houden.

advertentie