Zangeres Esther Ephraim.
Zangeres Esther Ephraim. Dutch Tangoweek

Nederpop als Argentijnse Tango op Lieve Vrouwekerkhof in Amersfoort

12 april 2024 om 16:10 Evenementen

AMERSFOORT De Argentijnse Tango is door UNESCO beschermd cultureel erfgoed dat draait om muziek, dans en poëzie. In Nederland is dit bijzondere cultuurgoed nog nauwelijks bekend. Om de brug te slaan met het Nederlandse publiek komt de Dutch Tangoweek dit jaar in Amersfoort met een bijzonder concert. Bekende Nederlandse liedjes zijn door de organisatie op tangomuziek gezet en worden gespeeld door het Dutch Tangoweek Orchestra. Tijdens deze eenmalige voorstelling kan het publiek ontdekken wat de muziek met de teksten doet.

In de playlist staan onder andere liedjes van Toon Hermans en Wim Sonneveld. Arrangeur en artistiek adviseur Wim Warman: ,,Vroeger werden er meer ‘theaterachtige’ liedjes gemaakt. Meer cabaret-achtig. Dan zit je al bijna in een ‘Tango-vibe’. Hij is de afgelopen maanden druk bezig geweest om de arrangementen voor het programma te maken. ,,Het origineel is mooi gefraseerd en heeft melodisch mooie richtingen. Daardoor zijn ze makkelijk naar tango te vertalen”, aldus Warman.

GEBALANCEERD PROGRAMMA 

Toch is het gelukt om meer recente nummers aan de playlist toe te voegen. Denk daarbij naam nummers van Stef Bos en Acda en de Munnik. Warman: ,,De moderne liedjes zijn meer popliedjes en vaak veel lastiger om naar tango te vertalen”. Toch is Warman tevreden over het resultaat. ,,Het is een mooi gebalanceerd programma geworden van bekende muziek. Ik denk dat het voor de bezoekers een feest van herkenning wordt”, lacht hij.

De nummers worden op zaterdag 18 mei vanaf 19.30 uur gespeeld door het speciaal samengestelde Dutch Tangoweek Orchestra. Dit orkest staat onder leiding van Warman op de piano. In de bezetting zitten verder Ruzana Tsymbalova op viool, Taco Nieuwenhuizen Segaar op contrabas en Gert van Ruiswijk op bandoneon. Zangeres Esther Ephraim zingt alle teksten. Het concert is voor iedereen gratis toegankelijk.

Voor meer informatie kijk op www.dutchtangoweek.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie