Het Onze Lieve Vrouwekerkhof staat op 18 mei in het teken van  Argentijnse tango.
Het Onze Lieve Vrouwekerkhof staat op 18 mei in het teken van Argentijnse tango. Davidx Tango

Argentijnse Tangodag op het Onze Lieve Vrouwekerkhof in Amersfoort

9 februari 2024 om 10:15 Evenementen

AMERSFOORT Het Lieve Vrouwekerkhof wordt op zaterdag 18 mei voor het eerst het podium voor een dag vol live Argentijnse Tangomuziek. De organisatoren laten in een persbericht weten ‘verheugd te zijn dat de meeslepende klanken van de Argentijnse Tangomuziek het plein transformeren waarbij de veelzijdigheid van de muziekstroming voor iedereen in Amersfoort te beluisteren is’.

,,Bezoekers kunnen genieten van de sensuele klanken van de bandoneon, de gepassioneerde tonen van de viool en de meeslepende melodieën van de piano, te midden van de historische pracht van dit pittoreske plein”, zegt zakelijk leider Frank Perquin. ,,We werken al tien jaar aan de promotie van deze muziekstroming in Nederland. Dat we dit jaar zo’n mooie plek hebben om de muziek te laten horen is een droom die werkelijkheid wordt.” 

BAKERMAT VAN HET FESTIVAL

Het is niet de eerste keer dat de Argentijnse Tango in Amersfoort een prominente plek heeft. ,,Sinds 2019 is Amersfoort de bakermat van het festival. Tot nu toe alleen in binnenlocaties zoals de Marienhof en FLUOR. Met deze locatie buiten krijgen we de kans om de muziek onder de aandacht te brengen van veel meer mensen”, legt Perquin uit. ,,Ik kan beloven dat we een verrassende line-up hebben van professionele orkesten uit binnen- en buitenland. Of je nu een doorgewinterde tangoliefhebber bent of gewoon nieuwsgierig naar dit intrigerende muziekgenre, deze dag biedt een uitgelezen kans om de Argentijnse Tango te ervaren in een unieke setting.”  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie