Afbeelding
Archief BDUmedia

Recordpercentage heeft betaald werk; slechts 1.788 Amersfoorters met ww-uitkering

Economie

AMERSFOORT Uitkeringsinstantie UWV telde in november iets meer dan 189.000 ontvangers van een WW-uitkering, tegenover zo’n 276.000 in dezelfde maand een jaar eerder. Dat komt neer op een daling van 31,5 procent. In vrijwel iedere gemeente lag het aantal WW-ontvangers afgelopen maand lager dan vorig jaar.

Volgens het CBS zijn op dit moment zo’n 251.000 Nederlanders werkloos, het laagste aantal sinds de start van metingen in 2003. Daarnaast heeft een recordpercentage van de Nederlanders betaald werk: meer dan zeventig procent.

In Amersfoort ontvingen in november 1.788 mensen een WW-uitkering. Dat is twee procent van de beroepsbevolking. Een jaar eerder waren dat nog 2.657 mensen; dat is een ontwikkeling van -32,7 procent. In oktober 2021 (een maand eerder) ontvingen 1.903 mensen uit Amersfoort een WW-uitkering.


Hoe groot de groep WW-ontvangers is verschilt per gemeente. Dit percentage loopt uiteen van nog geen één procent in onder andere Urk en Staphorst tot meer dan drie procent in Venlo. Ook in Schiedam, Zandvoort, Almere, Rotterdam en Venray is het percentage inwoners met een WW-uitkering relatief groot. Vrijwel overal is het aantal WW-uitkeringen ten opzichte van vorig jaar gedaald.

advertentie