Afbeelding
Jeroen de Valk

Zero Waste Tour komt ook naar Amersfoort

14 mei 2022 om 15:13 Duurzaamheid

AMERSFOORT De Week Zonder Afval gaat binnenkort van start. In deze moderne tijden lijkt een lege afvalbak haast onhaalbaar. Toch wil burgerbeweging Zero Waste Nederland laten zien dat het kan. In dit kader worden op zaterdag 4 juni op 40 locaties in heel Nederland Zero Waste Tours georganiseerd. Een lokale gids laat dan zien hoe consumenten verpakkingsvrij hun boodschappen kunnen doen, vaak bij lokale ondernemers. Ook in Amersfoort is zo’n tour gepland.

Estia Vonken, Sanne Laureijs, Kay van der Meer en Pepijn van der Meer, initiatiefnemers van de Zero Waste Tour in Amersfoort, vinden het belangrijk om plasticvrij boodschappen te doen. ,,Voor veel mensen is plasticvrij boodschappen doen nog een lastige opgave, terwijl een heel aantal winkeliers het ons steeds makkelijker maken. Maar je moet ze wel weten te vinden”, aldus Pepijn. ,,Iedereen leest over de plasticsoep en over de invloed van alle plastic vervuiling op onze aarde, in de lucht en water, en uiteindelijk ook in ons lichaam. Door minder plastic afval thuis te maken kan ik zelf een steentje bijdragen”, zegt Estia, die inmiddels al een aantal Zero Waste tours georganiseerd heeft.

EIGEN BAKJE Elisah Pals, oprichter van Zero Waste Nederland is het hier mee eens. ,,De meeste spullen die we wegdoen hebben geen nieuwe bestemming. Ze belanden simpelweg op een grote hoop of in de verbrandingsoven. En deze vervuiling krijgt steeds meer invloed op onze kwaliteit van leven. Door het meebrengen van je eigen broodzak, bakje, beker en tasjes begin je thuis door het verkleinen van de afvalberg.”

STEENTJE BIJDRAGEN Veel mensen willen hun steentje bijdragen, maar weten niet goed waar te beginnen. ,,Terwijl er in Amersfoort heel veel winkels zijn waar echt niet raar wordt opgekeken van je eigen zakje of bakje,” zegt Sanne, mede-eigenaar van De Nieuwe Graanschuur. Tijdens de Zero Waste Tour in Amersfoort deelt ze graag haar tips en ervaring met plasticvrij boodschappen doen in Amersfoort.

De Zero Waste Tour in Amersfoort vindt plaats op zaterdag 4 juni van 10.00 tot 12.30 uur. Aanmelden kan via www.zerowastenederland.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie