Afbeelding
Pixabay

Dierenpark Amersfoort verzamelt tot eind volgende week de poep van jouw huisdier

26 april 2023 om 14:07 Dieren

AMERSFOORT Naar aanleiding van een oproep om poep van je huisdier in te leveren, heeft Dierenpark Amersfoort al tientallen zakjes ontvangen. De dierentuin vroeg daar om voor wetenschappelijk onderzoek. 

Dierenpark Amersfoort werkt samen met het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam. Zij willen onderzoeken hoelang eiwitten erover doen om voedsel te verteren en voedingsstoffen af te breken in het lichaam. Ook willen wetenschappers weten of planteneters andere eiwitten hebben dan vleeseters. Alle soorten uitwerpselen zijn welkom om in te leveren, laat de dierentuin weten. Er is al poep binnen gekomen van konijnen, slangen, honden, katten en meer. 

Als jij een bijdrage wil leveren, kan je tot 7 mei de uitwerpselen van je huisdier inleveren. Voor de ingang van het dierenpark staat een grote doos waar de poep ingeleverd kan worden. Verzamel een klein beetje poep van je huisdier in een boterhamzakje of hondenpoepzakje. Stop dat in een hersluitbaar zakje met daarop een sticker met de diersoort en het ras. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie