Afbeelding
Dierenpark Amersfoort

Positief voortplantingsadvies voor rode panda’s in DierenPark Amersfoort

29 november 2022 om 10:07 Dieren

AMERSFOORT Opnieuw mogen er rode panda’s geboren worden in DierenPark Amersfoort, zo heeft het European Endangered Species Programme (EEP). Het koppel heeft al eerder gezonde nakomelingen op de wereld gezet, dus de dierentuin heeft vertrouwen in een succesvolle tweede dekking.

Binnen het EEP mogen deze winter 84 koppels proberen zich voort te planten, zo vertelt Janno Weerman, EEP-coördinator van de rode panda. ,,Om matches te maken, kijk ik als stamboekhouder naar de genetische relaties en het welzijn van elke panda. Ik zoek naar de mogelijkheden om elk stel eens in het jaar de kans te geven om zich voort te planten.”

HIMALAYA Rode panda’s leven in het wild in en rondom het Himalayagebergte, waar het diersoort wordt bedreigd in het voortbestaan. Hun leefomgeving wordt kleiner en de lokale bevolking vangt en doodt de kleine panda’s. Dierentuinen die zijn aangesloten bij de EAZA (European Association of Zoos and Aquaria) focussen zich op het in stand houden van een gezonde reservepopulatie. Mocht alles volgens plan verlopen, dan zal de Amersfoortse panda een draagtijd hebben van ongeveer vier maanden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie