Afbeelding
Dierenpark Amersfoort

Amersfoortse mierenkolonie ter adoptie aangeboden: ‘Alle bee(s)tjes helpen’

25 maart 2021 om 17:25 Dieren

AMERSFOORT Dierenpark Amersfoort heeft het zwaar. ,,De steeds langer durende sluiting wordt steeds schrijnender en heeft daardoor grote impact op ons park.” De Amersfoortse dierentuin roept nu de hulp in van het publiek. Door een mier te adopteren. ,,Alle bee(s)tjes helpen!”

In het Honderdduizend Dierenhuis, het reptielen- en insectenhuis van Dierenpark Amersfoort, krioelt een kolonie Zuid-Amerikaanse parasolmieren langs en boven je. ,,Ze zijn op zoek naar blaadjes om te snijden, maar ook naar jou. Jij kan nu namelijk baasje worden van een mier”, aldus het dierenpark.

Mensen die een mier adopteren kunnen het diertje ook een naam geven. Burgemeester Lucas Bolsius van de gemeente Amersfoort heeft vanochtend de allereerste parasolmier geadopteerd en steunt daarmee het dierenpark. ,,Hij is nu officieel baasje van Mirakel de Mier. Nog 99.999 mieren te gaan”, aldus de dierentuin. Ook is het mogelijk om lid te worden van de Mierenclub. Op de website van Dierenpark Amersfoort staan de opties en is verdere uitleg te vinden.

De opbrengst wordt onder meer besteed aan de dagelijkse voeding voor de dieren en het onderhouden van de dierenverblijven.


Burgemeester Bolsius heeft de eerste mier geadopteerd. - Dierenpark Amersfoort

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie