Afbeelding
Pixabay

Zeldzame daggekko kruipt uit ei in DierenPark Amersfoort

29 januari 2021 om 11:04 Dieren

AMERSFOORT Een bijzondere gebeurtenis in DierenPark Amersfoort. Er is onlangs een zeldzame ‘Standing’ daggekko uit het ei gekropen. Het jong maakt het goed. ,,Een dierengeboorte is altijd bijzonder, maar in dit geval helemaal: de daggekko is bedreigd en komt in het wild alleen voor op het zuidwestelijke deel van het eiland Madagaskar’’, vertelt dierverzorger Ronnie Joha. 

De gekko is een mannetje. Volgens de dierverzorger is het geslacht van de gekko afhankelijk van de omgevingstemperatuur. Zo worden bij een lagere temperatuur vooral mannetjes geboren en bij een hogere temperatuur vrouwtjes. Het gaat goed met de populatie Standing’ daggekko’s in het dierenpark, want de afgelopen maanden mocht het park ook al twee andere jongen verwelkomen. ,,Dat is niet vanzelfsprekend, want de eitjes komen lang niet altijd uit”.

De daggekko dankt de opvallende naam aan het dagritme: deze soort is overdag actief, terwijl de meeste gekkosoorten in het donker opleven. Er wonen nu vijf daggekko’s in het Honderdduizend Dierenhuis waar het krioelt van de reptielen, amfibieën en insecten. Na een jaar laten de ouders hun jongen gaan en zal de jonge gekko verhuizen naar een ander verblijf in DierenPark Amersfoort. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie