Afbeelding
Dierenpark Amersfoort

Dierenpark Amersfoort creëert herdenkplek voor doodgeschoten chimpansees

16 november 2020 om 19:21 Dieren

AMERSFOORT In Dierenpark Amersfoort wordt een herdenkplek ingericht bij het verblijf van de chimpansees. Dit na aanleiding van de dood van twee apen die waren ontsnapt. ,,Deze plek biedt bezoekers en medewerkers een manier om stil te staan bij het verlies.”

door Jeroen van der Veer

Nadat Mike en Karibuna waren ontsnapt, zag de dierentuin geen andere mogelijkheid dan de twee apen dood te schieten. ,,Vlak na de gebeurtenis was de chimpanseegroep ontdaan en van slag”, laat het dierenpark weten. ,,Karibuna was natuurlijk onze alfa-man, leider van de groep. Mike was onze oudste chimpansee, hij woonde al meer dan vijftig jaar in het park. De chimpanseegroep was de eerste dagen na de gebeurtenis wat timide. De chimpen zullen de komende tijd nodig hebben voor het verdere rouwproces, maar het gaat inmiddels naar omstandigheden goed met de dieren.”

Voor Chimpansee Kumi was in het in het begin zoeken naar zijn rol in de groep, maar het mannetje neemt langzaamaan het natuurlijk leiderschap op zich. ,,Dit is een proces en we verwachten dat onze chimpanseegroep zich de komende weken en maanden steeds meer zal vormen tot een harmonieus geheel.”

Voor het personeel en bezoekers wordt ook gezorgd, benadrukt Dierenpark Amersfoort: ,,Aan hen bieden wij slachtofferhulp. Wij hebben contact opgenomen met de bezoekers die op het moment van de gebeurtenis in het park aanwezig waren. Wij willen iedereen bedanken voor alle steunbetuigingen, dat helpt ons enorm in het verwerkingsproces.”

Bron video: Dierenpark Amersfoort

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie