Afbeelding
DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort gaat nieuw verblijf voor chimpansees bouwen: ‘Drie keer zoveel ruimte en nog avontuurlijker’ (video)

20 februari 2024 om 15:44 Dieren

AMERSFOORT DierenPark Amersfoort gaat een nieuw verblijf voor de chimpansees bouwen. Het themagebied, dat de Chimpanseevallei genoemd wordt, wordt komende zomer geopend. Midden tussen de bomen krijgt de huidige chimpanseegroep drie keer meer klim- en bewegingsruimte dan voorheen.

,,In dit themagebied beleeft de bezoeker een avontuurlijke en educatieve reis, waarin het behoud van het leefgebied en de bedreiging ervan wordt benadrukt”, vertelt onderwijzer Carlijn Speksnijder. Het dierenpark trekt bij de realisatie van de vallei op met Jane Goodall Instituut.  

INTERACTIEF EN EDUCATIEF

,,Het grote, groene themagebied is niet alleen een verrijking voor onze chimpanseegroep, maar ook een onvergetelijke ervaring voor de bezoeker. Door de avontuurlijke Klim Alles-route te volgen en het interactieve onderzoekskamp te verkennen, komen kinderen onder andere te weten hoe het leefgebied van de chimpansee wordt bedreigd en hoe zij zelf een bijdrage kunnen leveren aan de bescherming ervan”, legt Speksnijder uit. 

(de tekst gaat onder de video verder)

Deze missie wordt ondersteund door de samenwerking met het Jane Goodall Instituut, een organisatie die zich al decennialang inzet voor onderzoek naar en bescherming van chimpansees in de natuur.

HUIDIG VERBLIJF GEDATEERD

De nieuwe vallei wordt gebouwd aan de rand van het park, naast het Dinobos. Met 1.800 vierkante meter aan klim- en bewegingsruimte biedt de Chimpanseevallei de chimpanseegroep bijna drie keer zoveel ruimte als voorheen. ,,Het huidige verblijf stamt uit het jaar 1975. Hoewel dit verblijf aan alle eisen voldoet, is het gebouw wat gedateerd. De wens om de chimpansees meer ruimte te bieden en de bezoeker mee te nemen op een educatief avontuur, werd drie jaar geleden werkelijkheid. Toen werden de eerste plannen voor de Chimpanseevallei gemaakt”, deelt Speksnijder. 

Wat de invulling gaat worden van het huidige chimpanseeverblijf is nog niet bekend. Momenteel worden de verschillende mogelijkheden door het dierenpark afgewogen. Bezoekers kunnen de nieuwe Chimpanseevallei verkennen vanaf aankomende zomer in DierenPark Amersfoort.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie