Afbeelding
Dorpsfeest Hoogland

Burgemeesters: Rijk moet ook afgelaste dorpsfeesten helpen

Corona Coronavirus

AMERSFOORT (ANP) Ook kleinere dorpsfeesten moeten financiële compensatie kunnen krijgen als ze door de aangescherpte coronamaatregelen opeens moeten worden afgeblazen. Dat stellen volgens het AD verschillende burgemeesters die evenementen in hun regio’s afgelast zien worden. Het Rijk zou door de leus ‘Dansen met Janssen’ verkeerde verwachtingen hebben gewekt.

Door de vrijdag aangekondigde verscherping van de coronamaatregelen worden niet alleen grote festivals getroffen, maar zien ook dorpscomités zich gedwongen hun jaarlijkse feest te schrappen of in te krimpen. Dergelijke feesten kunnen lang niet altijd een beroep doen op het garantiefonds van de Rijksoverheid, dat vooral is opgericht voor professionele organisaties.

Peter Snijders, burgemeester van Zwolle en voorzitter van de Veiligheidsregio IJsselland, wil de kwestie maandag aan de orde stellen in de vergadering van het Veiligheidsberaad, waarin de 25 voorzitters van de Veiligheidsregio’s bijeenkomen. Hij krijgt bijval van zijn collega’s uit Doetinchem, Arnhem en Tilburg die ook compensatie willen voor de financiële consequenties voor de horeca en evenementenorganisatoren.

advertentie
advertentie