Afbeelding
BDUmedia

Bolsius op nieuwjaarsreceptie: ‘Ik wil de eerste grote stad zijn waar iedereen is gevaccineerd’

11 januari 2021 om 21:34 Corona

AMERSFOORT Tijdens de online nieuwjaarsreceptie van de gemeente Amersfoort heeft burgemeester Lucas Bolsius een opvallende uitspraak gedaan. Toen hem gevraagd werd naar zijn stip op de horizon in 2021 zei hij: ‘Ik wil de eerste grote stad van Nederland zijn waar iedereen is gevaccineerd.’. 

door Jeroen van der Veer

Omdat fysiek proosten op een nieuw jaar niet mogelijk is, besloot de gemeente de nieuwjaarsreceptie digitaal te houden. Honderden mensen keken mee hoe Jeroen Stomphorst de uitzending aan elkaar wist te praten. Het werd een uur vol met interessante gasten, die allen vertelden over het jaar 2020 en ook voorzichtig vooruit keken. 

Hierbij kwamen mensen uit het Meander Medisch Centrum aan het woord, ging Stomphorst langs bij De Koperhorst (vooraf opgenomen), zong Diggy Dex een lied en sprak de dierentuindirectrice over een bewogen jaar. 

Vooral het gesprek met De Koperhorst-bewoonster mevrouw Rückert maakte indruk. De 82-jarige legde uit hoe de corona-crisis invloed had op haar. ‘Ik zat alleen op een kamer en mocht/kon niemand zien. Dat was heel deprimerend en dan duurt een dag heel lang. Gelukkig heb ik geleerd om video te bellen en kon ik op die manier contact hebben met mijn dochter in Argentinië.’ 

De opvallendste uitspraak kwam echter op het einde van de uitzending. Bolsius zei, met een stalen gezicht: ‘Ik wil de eerste grote stad van Nederland zijn waar iedereen is gevaccineerd.’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie