Theater Veerensmederij, foto uit archief.
Theater Veerensmederij, foto uit archief. Ewerdt Heideman

Amersfoort in gesprek met cultuursector over ondersteuning

28 december 2020 om 17:26 Corona Coronavirus

AMERSFOORT De gemeente Amersfoort wil ook in 2021 de cultuursector ondersteunen. ,,Juist ook de middelgrote en kleine culturele partners, de creatieve ondernemers en de mensen die kunst maken”, aldus de gemeente in een persbericht. Om van de creatieve sector zelf te horen wat nodig is, organiseert de gemeente verkennende gesprekken. ,,Dit helpt om goede afwegingen te maken over verdere ondersteuning van het culturele veld.”

De gesprekken worden per discipline gehouden en vinden plaats in januari. Tijdens deze gesprekken wordt opgehaald waar behoefte aan is en welke concrete vormen van ondersteuning de cultuursector geschikt vindt.

Aanmelden kan tot en met woensdag 13 januari voor de onderstaande sectorgesprekken:

Beeldende kunst en galerieën: op woensdag 20 januari van 10.00 tot 12.00 uur

Popsector en productiehuizen: op woensdag 20 januari van 14.00 tot 16.00 uur

Podia en gezelschappen: op donderdag 21 januari van 10.00 tot 12.00 uur

Evenementen en klassieke muziek: op donderdag 21 januari van 14.00 tot 16.00 uur

Voor sommige organisaties zal er een overlap in disciplines zijn; aanmelding voor meerdere gesprekken is mogelijk. Als er voor een bepaalde discipline veel aanmeldingen zijn, dan wordt de groep opgesplitst.

AANMELDEN Stuur een mail naar cultuur@amersfoort.nl. Een uitnodiging met een link voor het digitale gesprek volgt. De meeste culturele instellingen en makers hebben hierover inmiddels een e-mail ontvangen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie