Afbeelding
Getty Images/iStockphoto

Nieuwe corona-testlocatie in de gemeente; studenten MBO Amersfoort ingezet

16 november 2020 om 16:05 Corona

AMERSFOORT Op het MBO Amersfoort worden leerlingen opgeleid om mee te werken in een corona-testlocatie. Aanstaande woensdag 18 november start de opleidingstestlocatie bij de school voor Gezondheidszorg en Welzijn op de Leusderweg. Deze testlocatie zal worden bemenst door ervaren en medisch opgeleide verpleegkundigen, samen met studenten.

door Jeroen van der Veer

De testlocatie is een samenwerking tussen MBO Amersfoort, Company & Company en het medisch team van SMA kliniek Midden Nederland. Er wordt een door de RIVM goedgekeurde Roche sneltest gebruikt. Het betreft een neustest die test of iemand besmettelijk is op het moment van de test. 

Studenten en medewerkers krijgen de eerste twee keer de test (ter waarde van veertig euro) gratis. Hiermee hoopt de school mensen te stimuleren de test te doen wanneer zij klachten krijgen en met als doel om het onderwijs zo goed mogelijk doorgang te laten vinden. Binnen een kwartier krijgen zij de testuitslag. 

De locatie is daarnaast open voor iedereen uit Amersfoort. Zij kunnen zich voor voor veertig euro snel laten testen. De testlocatie is open van 08.30 uur tot 17.00 uur en bevindt zich in een ruimte aan de zijkant van de school aan de Leusderweg. ,,Daardoor hoeven mensen de school niet in en kan er een goede routing gemaakt worden die voorkomt dat er te veel mensen bij elkaar zijn. Zo houden wij ons aan de RIVM richtlijnen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie