Afbeelding
Gemeente Amersfoort

Zorgelijke situatie in Amersfoort: ‘Ik hoop volgende keer betere cijfers te kunnen vertellen’

23 oktober 2020 om 12:37 Corona

AMERSFOORT Het coronavirus grijpt nog steeds hard om zich heen in de gemeente Amersfoort. Ten opzichte van vorige week is het besmettingsaantal vermenigvuldigd en waren er alleen donderdag al 114 besmettingen. ,,De cijfers gaan niet de goede richting op.”

door Jeroen van der Veer

,,We hadden gehoopt dat die besmettingsaantallen naar beneden zouden gaan, want anderhalve week geleden werden de extra maatregelen aangekondigd”, vertelt Bolsius in zijn weekvideo. ,,We moeten nog op die daling wachten; sterker nog... we moeten ons aan de spelregels houden. Afstand houden en niet de drukte opzoeken bijvoorbeeld.”

Doordat de cijfers oplopen, wordt het ook in de ziekenhuizen drukker. Zo wordt de reguliere zorg in Meander Medisch Centrum afgeschaald om alle corona-patiënten te kunnen behandelen. ,,Dat betekent dat het ziekenhuis keuzes aan het maken is...”

Naast de besmettingen, wil Bolsius ook aandacht vragen voor jongeren. Niet alleen ouderen voelen zich eenzaam tijdens de corona-crisis, merkt de burgervader. Ook tieners hebben hier last van: ,,Ik vraag hiervoor uw aandacht en ga met hen het gesprek aan.” 

Met een zorgelijke blik sluit Bolsius de weekvideo af: ,,Ik hoop dat ik volgende keer betere cijfers kan vertellen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie