Afbeelding
Pictures by Ro

Ontheffing van coronamaatregel voor Flint, Fluor en St Joriskerk

1 oktober 2020 om 13:53 Corona

AMERSFOORT Op zestien plaatsen voor concerten en cultuur in de 26 gemeenten van de Veiligheidsregio Utrecht mogen meer dan dertig personen per zaal in het gebouw worden toegelaten. In Amersfoort zijn dat De Flint, Fluor en Sint Joriskerk. Door de nieuwe coronamaatregelen mogen er in binnenruimten nog dertig personen aanwezig zijn. Voor gebouwen met een groot belang voor de regio kan een uitzondering gemaakt worden door een ontheffing te verlenen.

De voorzitter van de Veiligheidsregio Utrecht gaat naar eigen zeggen ‘zeer terughoudend om’ met het verlenen van ontheffingen van het maximum van dertig personen per zaal in gebouwen. Slechts op zestien plaatsen in de 26 gemeenten van de regio komen direct voor een ontheffing in aanmerking. ,,Terughoudendheid is van belang om het aantal sociale contacten terug te dringen en daarmee het aantal besmettingen af te remmen”, schrijft de Veiligheidsregio.

Voor het verlenen van de ontheffingen weegt een aantal criteria mee. Zo gaat het om plaatsen voor concerten en cultuur met een zo breed mogelijk, bestaand aanbod voor een zo breed mogelijk publiek. Ook de functie en de plaats van een gebouw in de regio worden meegewogen, zowel om regionale spreiding te genereren als om vervoersbewegingen te beperken. En vanzelfsprekend gelden de vaste regels om besmettingen met het coronavirus te voorkomen. Per ontheffing wordt bepaald hoeveel personen per zaal toegelaten kunnen worden, maar dit is nooit meer dan 250 personen.

De Veiligheidsregio gaat ervan uit dat de meeste samenkomsten in gebouwen met maximaal 30 personen per zelfstandige ruimte gewoon door kunnen gaan, mits natuurlijk de coronaregels worden nageleefd. Het ontheffingsbeleid geldt niet voor gebouwen met ‘doorstroom’, zoals musea. Een ontheffing geldt in principe voor de periode waarin de huidige noodverordening van kracht is. De voorzitter kan zo nodig extra voorschriften en beperkingen opleggen of een ontheffing intrekken.

Het gaat naast de drie Amersfoortse instellingen om de volgende locaties/gebouwen: Theater De Speeldoos in Baarn; Het Huis van Eemnes; Theater Aan de Slinger in Houten; Fulco Theater in IJsselstein; Theater De Kom in Nieuwegein; de Jaarbeurs, Tivoli, Stadsschouwburg en De Paardenkathedraal in Utrecht; Theater Lampegiet in Veenendaal; Het Klooster in Woerden; Calypso Theater in Wijk bij Duurstede en FIGI in Zeist.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie