Afbeelding
Pixabay

Afgelopen periode 43 personen positief getest op het coronavirus in Amersfoort

25 augustus 2020 om 14:23 Corona Coronavirus

AMERSFOORT In de periode van 12 tot en met 25 augustus zijn 43 Amersfoorters positief getest op het coronavirus. Daarvan moesten twee personen worden opgenomen in het ziekenhuis. Er zijn er geen meldingen binnengekomen van personen die aan het coronavirus zijn overleden. Dat maakte het RIVM dinsdagmiddag bekend.

In de afgelopen week zijn er landelijk 3.588 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op het virus. Dat zijn er 425 minder dan het aantal meldingen van vorige week. Ruim 140.000 mensen lieten zich testen in de GGD-teststraten, bijna 38.000 mensen meer dan de week daarvoor. Het percentage positieve testen op landelijk niveau is deze week licht gedaald naar 2,5 procent. Het reproductiegetal ligt net als vorige week rond de 1.

Daarnaast zijn er 84 patiënten gemeld die vanwege het coronavirus in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest). Dat zijn er 34 meer dan vorige week. Er zijn landelijk 32 laboratorium-bevestigde COVID-19-patiënten als overleden gemeld. Dat zijn er zestien meer dan bij de laatste update. 

Omdat het aannemelijk is dat niet alle mensen die het coronavirus onder de leden hebben zich laten testen, zijn de werkelijke aantallen in Nederland waarschijnlijk hoger dan de cijfers die het RIVM publiceert.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie