Afbeelding
Liesbeth Bos

Archief Eemland vraagt hulp voor het 'corona-archief'

29 april 2020 om 10:58 Corona Coronavirus

AMERSFOORT De uitbraak van het Coronacrisis heeft grote gevolgen voor het leven in Amersfoort en de regio Eemland. Om de geschiedenis van deze ingrijpende periode goed te kunnen schrijven, vraagt Archief Eemland Amersfoorters om foto's, filmpjes, posters, brieven of andere informatie over het leven tijdens de uitbraak van het coronacrisis toe te sturen.

Archief Eemland verzamelt materiaal dat een beeld geeft van het dagelijks leven tijdens de coronacrisis in Amersfoort en de regio Eemland. Wat is de invloed van het coronacrisis op ieders leven? Foto's en (Youtube-) filmpjes van het dagelijks leven in de regio tijdens de coronacrisis zijn allemaal welkom: op straat, maar ook in eigen huis, tuin of op het balkon.

VOORBEELDEN Archief Eemland staat voor alles open: foto's van de informatieborden, spreuken op straat, solidariteitsacties. Lege schappen bij de plaatselijke supermarkt, lege straten, of juist groepsvorming. Flyers en posters, met mededelingen over Coronamaatregelen en dergelijke. Opgetekende ervaringen, briefjes, aantekeningen, dagboeken of memoires. Kaartjes of tekeningen. Zelfs Whatsapp-, en Instagramberichten.

Na een mailtje aan archiefeemland@amersfoort.nl ontvangen inzenders een invulformulier en een link om de bestanden op een veilige manier te versturen.
Vanwege COVID-19 is Archief Eemland tot in ieder geval 20 mei gesloten en alle medewerkers werken vanuit huis. Meer informatie op www.archiefeemland.nl.
Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie