Afbeelding
Pixabay

Geldloket helpt ondernemers tijdens coronacrisis

10 april 2020 om 08:55 Corona Coronavirus

AMERSFOORT Vanwege de coronacrisis ligt veel werk stil. Veel ondernemers zien hun inkomsten dalen. Hoe betaal je dan alle rekeningen, zowel zakelijk als privé? Van welke regelingen kun je gebruik maken? Hoe houd je grip op je cash flow? Met dergelijke vragen kunnen ondernemers – met en zonder personeel - terecht bij het Geldloket.

Het zijn onzekere tijden voor veel ondernemers. Dat betekent: werk aan de winkel voor de consulenten van het Geldloket. ,,Wij krijgen op dit moment veel vragen van ondernemers die geraakt worden door de coronacrisis", zegt consulent Geralda Nanninga. ,,Wij merken dat ondernemers behoefte hebben aan een deskundig iemand die met hen meedenkt. Dat biedt het Geldloket: een financiële sparringpartner!" Met al hun vragen over geld kunnen inwoners van Amersfoort en Leusden terecht bij het Geldloket. Bovendien is het Geldloket startpunt voor ondernemers die hun geldzaken goed willen regelen. Een (telefonische) afspraak is gratis, het werk van de consulenten wordt betaald door de gemeenten Amersfoort en Leusden.

FINANCIEEL FIT ,,Het is onze opdracht om mensen te helpen financieel fit te blijven", legt Geralda Nanninga uit. ,,Financiële zorgen ontstaan vaak op momenten dat het inkomen daalt. Dat geldt nu voor veel ondernemers. Het is de kunst om in zo'n situatie de juiste keuzes te maken. Een totaaloplossing is niet altijd mogelijk, maar je wilt er wel alles aan doen om zoveel mogelijk grip te houden en schade te beperken."

De consulenten van het Geldloket hebben kennis van financiën, sociale voorzieningen en regelgeving. Zij zijn op de hoogte van het maatregelenpakket van de overheid, dat getroffen ondernemers door de coronacrisis moet helpen. Over deze regelingen is op internet veel informatie te vinden. ,,Maar veel ondernemers hebben specifieke vragen over hun eigen situatie. Anderen zien door de bomen het bos niet meer."

WEGWIJS Tijdens het gesprek maakt de consulent de ondernemer wegwijs in de landelijke en lokale regelingen. Van welke regelingen kan de ondernemer gebruik maken? Welke voorwaarden en risico's zijn er? Hoe kan het geld uit de regelingen het beste worden ingezet? En wat zijn de gevolgen voor de privébegroting? Welke besparingen zijn er mogelijk? Soms is er de mogelijkheid om de vaste lasten tijdelijk te verlagen, zodat er balans in de begroting komt. ,,Na het gesprek weet de ondernemer welke acties hij of zij kan ondernemen om grip te houden op de financiën."

Amersfoorters en Leusdenaren kunnen zelf hun telefonische afspraak inplannen via de website www.geldloket.nl. Ook is het mogelijk om via deze website anoniem met een consulent te chatten. Het Geldloket is tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar via 033 800 99 70. Of stuur een e-mail naar info@geldloket.nl.

Jolanda Woltjer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie