Afbeelding
William Whien

Vrijmibo in Nieuwland een groot succes; artiesten schitteren in 'arena'

27 maart 2020 om 18:13 Corona Coronavirus

AMERSFOORT Wat doe je als buurt als je afstand van elkaar moet houden en toch een 'vrijmibo' wil organiseren? Juist, dan regel je een buurtfeest waarbij iedereen op zijn of haar balkon staat. In Nieuwland werd op de Heelkruid vrijdagmiddag de borrel georganiseerd met daarbij zelfs een muzikant, een piano en een zangeres.

door Jeroen van der Veer

Vrijdagmiddag werden alle corona-zorgen even helemaal vergeten en op het Heelkruid was de lach duidelijk zichtbaar. De straat loopt in een cirkel, in het midden is een open vlakte en elk huis heeft een balkon; alle ingrediënten waren dus aanwezig en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt.

'You'll Never Walk Alone', 'Heal the World' en '17 miljoen mensen' waren enkele nummers die werden gespeeld én meegezongen. Het koude drankje en de heerlijke lentezon maakte de borrel helemaal af.

,,Het idee begon met een uitnodiging voor een vrijmibo (vrijdagmiddagborrel, red)", aldus William Whien. ,,Onze balkons hebben zeker anderhalve meter afstand van elkaar, dus dit kon perfect. Toen kwam één van de buren, die professioneel muzikant is, met een voorstel om er een muzikale toevoeging aan te geven."

De huizen staan zo opgesteld dat het voor de muzikanten leek alsof zij in een soort van arena stonden en dit zorgde voor veel plezier. Zo werd de piano –die ook uit huis werd gehaald en op het veld stond- veelvuldig gebruikt en konden bewoners een verzoeknummertje roepen of via Facebook een aanvraag doen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie