PR woordvoerder Dorpsfeest Hoogland Gert Jan van den Hengel en columnist Joop de Keijzer.
PR woordvoerder Dorpsfeest Hoogland Gert Jan van den Hengel en columnist Joop de Keijzer. Ronald Kersten
Column Joop de Keijzer

Hoogland is in wezen nog steeds het dorp van voor de annexatie in 1974

20 september 2023 om 10:15 Column

Dorpsfeest Hoogland

Als ik in dit stukkie de loftrompet blaas over het Hooglandse Dorpsfeest op Stadspark Schothorst klinkt op de achtergrond ‘And the leaves that are green turn to brown’ (Simon & Garfunkel). Ook komen ‘Autumn Leaves’ (Eva Cassidy) en ‘September’ (Earth, Wind & Fire) langs.

Amersfoort is festivalstad aan het worden want ook muziekfestival ‘Into The Woods’ met techno en waanzinnige kunstinstallaties draaide in bos Birkhoven. Op zaterdag werden er bij ‘Clean Up Day’ weer duizenden kilo’s, plastic en ander nonchalant weggesmeten afval uit water, bermen en van straat gevist. En ik mag zeker de KunstKijkRoute niet vergeten want dat is absoluut de moeite waard om te bezoeken want er zetelen in Amersfoort heel veel creatieve geesten met verrassend mooie scheppingen.

Uw stukkiesschrijver, in herfstblues stemming, is samen met maatje Peter afgelopen zondagmiddag naar het fantastische Hooglandse Dorpsfeest geweest om er een fraaie impressie te maken van dit altijd goed bezochte festijn, waar het bier rijkelijk vloeit, er niet op een calorietje of honderd meer of minder wordt gekeken, nooit gezeik of trammelant is, woordvoerder Gert Jan van den Hengel altijd loopt te glunderen van plezier, alle generaties hier aan hun trekken komen, spectaculaire shows van brandweer, politie, (dieren) ambulance, reddingsbrigade en ProRail het publiek massaal weten te boeien, bijna duizend vrijwilligers hier de boel regelen, er zelfs een wachtlijst is bij sommige onderdelen, de beveiliging even in onze cameratas wilde kijken, plastic bekertjes door de jeugd in gele kokers werden verzameld en wij door Gert Jan na afloop in de watten werden gelegd in de sponsorruimte met biertje, blokje kaas, plakje worst, nootje en zoutje. Even was Gert Jan, toen hij die morgen weer heel vroeg opstond, in verwarring, regen kwam namelijk met bakken uit de hemel! Maar in de middag werd het droog, moest alleen het parachutespringen worden afgelast.

Zoals gewoonlijk weer tientallen handjes geschud, kon het ook niet laten om effe te dansen op ‘Proud Mary’ van de band First Class Flamingos. Rijen dik kwamen ze kijken naar de Street Dive, spelen op het springkussen, de trampoline, gillen bij het lasergamen, op de foto in de Photobooth, experimenteren bij Kunstlab en bij de kinderboerderij was het schattig om te zien hoe de peuters genoten van die snoezige aaibare veestapel. Lachen met Nico van de Kliko. 

Het is altijd leuk om het op te schrijven maar je moet er eigenlijk gewoon geweest zijn want dan zie en ervaar je wat voor een heerlijke belevenis dit is en dat Hoogland in wezen nog steeds het dorp is met zijn saamhorigheid, tradities en enthousiasme van voor de annexatie in 1974. Volgend jaar de dertigste editie en Gert Jan staat nu al in de stuitermodus want ze gaan heel groots uitpakken heb ik uit zeer onbetrouwbare PR-kringen en JOHO (Jong Hoogland)!  

Joop de Keijzer


Stoere Siem van ‘t Erve met pet in kogelvrij vest, agent Peter en verslaggever Joop de Keijzer. (Jorna van ‘t Erve)

Joop de Keijzer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie