Afbeelding
BDU Media
Column

Mondkapjes, made in Amersfoort

13 mei 2020 om 10:51 Column

Was afgelopen zaterdag weer een grandioos succes, de verkoop van meibockbier bij Stadsbrouwerij De Drie Ringen. Bijna 200 flessen zijn er gevuld, ook de bitterballen vonden gretig aftrek. Dat mijn stukkie aardig wordt gelezen bleek wel toen ik in de rij op mijn beurt stond te wachten. In dat half uurtje kreeg ik reacties van lezers uit Hoogland, Kattenbroek en Soesterkwartier die allemaal naar de Kleine Spui waren gekomen om Ria, Annet en hun medewerkers een hart onder de riem te steken. Was er best een beetje verlegen mee maar achteraf toch blij dat we op deze manier een lokale ondernemer in nood hebben kunnen steunen.

Toch kwam er een domper op de feestvreugde toen afdeling handhaving de tent tegen 17.00 uur onmiddellijk liet sluiten want er werd alcohol geschonken aan de openbare weg. Uitspraak volgt nog. 1 juni gaat Ria proberen om achter de brouwerij een terrasje te creëren, wel volgens de anderhalve meter regel. Kijken of het weer meewerkt en het aanslaat. Dan gaat uw stukkiesschrijver, nu met matje waar een staartje van gevlochten kan worden, even terug naar donderdag toen voor het eerst de PMD bak, die met oranje klep, op de stoep werd gezet voor de mannen van de Rova. Ongelofelijk wat een plastic (en bierdopjes!) er in de maand april is verzameld. Moet flink proppen om het deksel dicht te krijgen. Voordeel bij dit nauwkeurig scheiden is dat uw stukkiesschrijver, tevens langharig milieubewaker, maar één keer in de maand een opvallend klein zakje restafval in de container hoeft te deponeren. Op deze plaats dan ook terecht een groot compliment voor Amersfoorter Martin van der Veen en ploggers Sjaak van de Groep en Gijsbert van de Vuurst die alle drie een enorme hoeveelheid zwerfafval tijdens een wandeling of het hardlopen opruimen.

Dan is er ook nog de mondkapjesgekte die een rage heeft ontketend in huize De Keijzer. Mevrouw De Keijzer is zoals u weet een virtuoos achter de naaimachine. Toen ze een proefmodelletje had ontworpen voor enkele vriendinnen en familieleden ging het ineens heel hard en is mijn wederhelft niet meer uit de naaikamer weg te slaan, heeft er zelfs al een etmaal de nacht doorgebracht en heb haar een keer in diepe slaap achter de machine aangetroffen. Kapjes met Mondriaan motief, Walt Disney figuurtjes, Efteling poppetjes, kapjes van boerenzakdoeken, Spongebob, M.C. Escher, Sesamstraat en allerlei fleurige bloemmotieven. Maar de mondkapjes met de beeltenis van uw stukkiesschrijver, tevens veelgevraagd supermodel, zijn echter het meest gevraagd, niet aan te slepen en inmiddels een zeer gewild collectors item!

Joop de Keijzer.

Jolanda Woltjer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie