Afbeelding
FotoVanDenderen
Column

Hoestende Hufters

1 april 2020 om 13:58 Column

,,Meneer, die lijnen liggen er niet voor niks, u moet afstand houden", zegt de bejaarde dame als een kale veertiger met oorbel en bontkraagje haar straal voorbij loopt om bij de kassa iets af te rekenen. ,,Ach mens, stel je niet zo aan, ik mankeer niks, ben niet ziek en heb haast", bitst hij pissig terug. ,,Hebt u zich dan laten testen?" vraagt de niet op haar mondje gevallen tante. De sukkel twijfelt of hij zal reageren maar alle ogen zijn op hem gericht, hij druipt af. De rij wachtenden zou eigenlijk voor de dappere dame luid moeten applaudisseren maar iedereen is nog stomverbaasd over zulk asociaal gedrag.

Helaas zijn er veel voorbeelden van spugende mafkezen in het openbaar vervoer, hoestende hufters die zeggen dat ze het coronavirus onder de leden hebben als ze met gepast geweld naar de grond worden gewerkt. Figuren met het IQ van een fruitvliegje die toch met meerdere personen illegaal feestvieren. Malloten die alle waarschuwingen van deskundige virologen in de wind slaan om maar te zwijgen van dwazen die op schandalige wijze deze bizarre omstandigheden misbruiken voor eigen gewin.

Gelukkig is het merendeel van de bevolking doordrongen van de ernst van deze wereldwijde verspreiding van een besmettelijke ziekte (pandemie). Huize de Keijzer blijft (zoveel mogelijk) binnen, wordt door buurtjes regelmatig bezocht voor het raam om te kijken of we de quarantainemaatregelen doorstaan. Onze kinderen rijden bijna dagelijks langs, stoppen, zwaaien, maken een vingerhartje, toeteren als ze weer vertrekken.

Uw stukkiesschrijver, tevens lekker lang uitslaper, bekommert zich samen met zijn eega om die nog kwetsbaardere doelgroep aan de overkant waar tachtig en negentigjarige bewoners weer door ons in de gaten worden gehouden. Intussen blijven schitterende maar vaak ook flauwe mopjes, grapjes, liedjes, sketchjes en spreuken binnenkomen op mijn smartphone. Zie ook dat restaurants in de regio het erg moeilijk hebben. Ons mailen om financiële steun door tegoedbonnen aan te schaffen of alvast cadeaubonnen en vouchers te kopen. Gaan ook gebruik maken van thuisbezorgen. Hebben twee dagen heerlijk gegeten van een echte Indische hap van eetcafé 'Maxima's' uit Leusden.

Had tevens nooit gedacht dat ik ooit in de rij zou moeten staan voor mijn biertjes maar ook bierwinkel 'Hop' aan Achter Het Oude Stadhuis liet maar twee klanten per keer naar binnen en eigenaar Jauk Hellevoort stond achter een plastic scherm zijn klanten te woord. Kreeg een brok in mijn keel toen ik las dat legendarische bardame Riet Smink aan dat ellendige vervloekte virus is overleden. Wordt met de dag voorzichtiger, heb nog nooit zoveel fruit naar binnen gewerkt als de laatste weken. 'De Stad Amersfoort' heeft het ook zwaar, wordt in zijn voortbestaan bedreigd. Lieve lezers, steun elkaar, blijf gezond, houd je aan de regels.

Lieve virusvrije groet!

Joop de Keijzer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie