Chubby Checker?

11 december 2019 om 11:02 Column

Voor de wat jongere lezers onder jullie zegt de naam van bovenstaande Amerikaanse zanger helemaal niks maar de achthonderd dolenthousiaste liefhebbers van muziek uit de zestiger jaren gingen massaal uit hun dak en stonden op uit de comfortabele theaterstoelen om heupen, knieën en billen los te gooien met de Twist, een mateloos populair dansje van Chubby in die tijd. In de gangpaden en op de balkons deden de vaak stramme maar dappere bezoekers onwennig nog maar eens de Twist.

Het zag er dikwijls kneuterig uit en regelmatig hield men het na een paar minuten zwaar ademend voor gezien. Als het nummer is afgelopen klinkt daverend applaus, gaan de vele bezoekers op leeftijd gauw weer zitten om bij te komen en rent menig mannelijke 'twister' met een noodgang naar het toilet want de zwakke blaas of opspelende prostaat laten zich voelen. Ook moest hoofdact, de band 'Sixties Generation', soms even wachten op hun drummer want Bert B. zat weer eens op de wc. Bij terugkomst werd Bert dan wel weer met luid applaus begroet.

Uw stukkiesschrijver, tevens oud twistkampioen, was afgelopen zondag bij de muziek/theatershow 'Back To The Sixties' in een stijf uitverkocht theater Flint met optredens van diverse artiesten die de muzikale zestiger jaren volop lieten her(be)leven. De opbrengst (10.500 euro!) werd symbolisch overhandigd door oud 'Willem Wordt Wakker' zanger van toenmalig zangduo 'The Butterflies', de inmiddels tachtigjarige Luc van Colmjon, aan Mark Röell, burgemeester van Baarn tevens voorzitter van de stichting 'Vrienden van Meander'. Bestuursvoorzitter van Meander Medisch Centrum Frank de Reij, helaas geen vocaal toptalent en burgemeester Mark Röell, hij zag af van meezingen want wilde dat de inwoners van Baarn niet aandoen maar ook zijn echtgenote en kinderen hadden grote bezwaren, hebben een bestemming voor de cheque, prachtige foto's door het hele Medisch Centrum aan de Maatweg.

Onder het uitgelaten publiek zat ook Marijke Helwegen, mediapersoonlijkheid uit Baarn, die tijdens een kort cameraoptreden van zangeressen Carmen Pierik, Fleur Veldhuis/Manon Kolman (The Duster Sisters) zich spontaan mengde in het A-capella gezongen stukkie met een stemmetje als een nachtegaal. Zelfs echtgenoot Harry Helwegen was met stomheid geslagen, gaat haar nu stiekem opgeven voor Beste Zangers. Zanger/gitarist Peter Sips speelde repertoire van Simon & Garfunkel maar ook Neil Young's 'Heart Of Gold' liet het publiek niet onberoerd. John ter Weyden producent/presentator mag zeker trots zijn op wat hij zondagmiddag heeft neergezet. Grote kennis van de kleinste feitjes en als zanger kreeg hij de zaal met Neil Diamond's 'Sweet Caroline' aan het Ho/Ho/Ho voor de heren en het Hi/Hi/Hi voor de dames. Mijn speciale dank en dikke knuffel gaan naar Mary Smulders van de catering want zij had voor een sixpack ijskoude bockbiertjes gezorgd!

Joop de Keijzer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie