Leuke buurtjes

3 oktober 2018 om 12:57 Lokaal/Column

Het doel van het Oranjefonds samen met DE is duidelijk. De sociale cohesie in de wijk versterken. Ken je buren. Drink samen koffie. Ik wilde gewoon, samen met een buurvrouw verderop, een leuk avondje organiseren. Ik houd nu eenmaal van gezelligheid en een feestje. Waarom dit dan niet een keer organiseren in mijn eigen straat? Na het aanmelden van onze burendag ontvingen we een ontzettend leuk pakket. Slingers, een spandoek, uitnodigingen, tips en uiteraard koffie. De koffie werd aan een buurman weggegeven. Met zo'n grote club gingen wij in eerste instantie toch voor de frisdrank. En langzaam maar zeker voor wijn en bier, met bier en wijn.

Er waren veel aanmeldingen. Allemaal leuke buurtjes die ook van gezelligheid houden. Dat de gemeente Amersfoort nog een bijdrage in het zakje deed met het buurtbudget maakte het nog leuker. Er werd een geweldige stormbaan en een springkussen opgezet. We stoeiden met partytenten en vlaggetjes. Samenwerking, teambuilding, het zag er goed uit. Er werd muziek aangesloten, de bbq stond klaar. De wijkagent reed langs en keek met een glimlach naar het feestje in deze gezellige straat.

De tafeltjes werden gevuld met de heerlijkste hapjes. Eigengemaakte sushi, vegetarische hapjes ingewikkeld met druivenbladeren en eigengemaakte courgettesoep. De geur van het geroosterd vlees op de bbq. Ik had wat wraps meegenomen en een salade. Gelukkig ontdekte niemand dat mijn salade kant en klaar was gekocht en alleen in een mooier bakje was gedaan. Eten, drinken en gezelligheid. Klaar is het feestje. Helaas werkte het weer niet mee. De stormbaan was al snel een waterballet. In het begin sprongen en straalden de kinderen van oor tot oor. ,,Dit was leuk!" Na drie keer dropen de eersten koud en nat, met beteuterde gezichtjes, af. De ouderen kropen in de tent nog net iets dichter bij elkaar. Niemand had zin in een waterstraal in hun nek, afkomstig van de partytent. Ik ontdekte buren die ik nooit eerder had gezien. Ik sprak uit dat het weleens mijn kat had kunnen zijn die in een tuin had geplast waardoor een mooie plant dood was gegaan. Het maakte niets uit.

Ik luisterde naar dagelijkse bezigheden, kreeg her en der wat tips en ontdekte dat de buurtroddels echte roddels waren. Sommige buren bleken zelfs leuker dan verwacht. Het clubje werd kleiner maar het gelach werd luider. De liefhebbers van de Nederlandse muziek stonden op en al zingend besloten we dit meerdere malen per jaar te gaan doen. De hapjes waren inmiddels slappe hap maar de drankjes smaakten nog prima. De vuurkorf ging zelfs nog even aan. De stank, het maakte niet uit, het waren immers die leuke buurtjes.

Gesjellig hoor, zo'n feessie met je buren.

Achteraf pas begreep ik de intentie van DE. De koffie was natuurlijk voor de volgende zware ochtend.

Bianca van der Linden-Snel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie