Afbeelding
Heijmans Vastgoed B.V.

Heijmans Amersfoort stelt bouwplaats Podium open voor publiek tijdens de Dag van de Bouw

8 juni 2023 om 13:57 Activiteiten

AMERSFOORT Op zaterdag 17 juni aanstaande kan iedereen een kijkje nemen achter de bouwhekken bij Podium in Vathorst, Amersfoort. Doorgaans is de bouwplaats van Heijmans verboden toegang, maar tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 17 juni is deze van 10.00 tot 15.00 uur opengesteld voor het publiek. De toegang is gratis en er valt een hoop te beleven voor jong en oud.

In Podium worden 440 woningen gebouwd, variërend van ruime eengezinswoningen tot huurwoningen in alle segmenten. Een unieke en stadse wijk met veel hoogte accenten, in combinatie met ruime binnentuinen. De bouw is verdeeld in 5 fases, waarvan de eerste fase al ruimschoots op weg is. In deze fase, te zien op zaterdag 17 juni, komen 59 eengezinswoningen en 2 appartementsgebouwen van 5 en 12 verdiepingen. Tijdens de Dag van de Bouw worden bezoekers langs één van deze iconische appartementengebouwen rondgeleid.

MIDDEN IN DE MAATSCHAPPIJ

De Dag van de Bouw is de dag waarop bouw- en infrabedrijven door heel Nederland hun bouwhekken openstellen om mensen kennis te laten maken met de positieve aspecten en de maatschappelijke betekenis van de bouw en infra. Jong en oud kan op deze zestiende editie ontdekken wat er komt kijken bij het bouwen van onder andere huizen, wegen, ziekenhuizen, sluizen, dijken en stations.

Naast de rondleiding is er deze dag bij Podium van alles te doen: met een VR-bril is te zien zien hoe de bouw in zijn werk gaat, je kan zelf een vogelhuisje in elkaar knutselen, een stormbaan trotseren of oudhollands spijkerslaan. Uiteraard is er ook informatie beschikbaar over de nog beschikbare woningen.

Remco Melgert, directeur van Heijmans Amersfoort: ,,Er valt bij ons een hoop te zien en mee te maken op zaterdag 17 juni. Van dichtbij kun je nu zien wat er allemaal op de bouwplaats gebeurt. Ik nodig iedereen uit om de wereld achter de bouwhekken te komen ontdekken. We beantwoorden graag alle vragen die mensen hebben. Het wordt een leuke dag voor jong en oud.”

DE DAG VAN DE BOUW

Bouwend Nederland, de branchevereniging voor bouw- en infrabedrijven, is initiatiefnemer en organisator van de Dag van de Bouw. De dag is onderdeel van de imago-campagne ‘De bouw maakt het’, waarmee Bouwend Nederland laat zien hoe belangrijk de bouw en infra is voor Nederland.

Het jaarlijkse evenement wordt in 2023 voor de zestiende keer georganiseerd op zaterdag 17 juni. In 2022 bezochten tienduizenden mensen 145 projecten verspreid over heel Nederland. Kijk voor meer informatie over de Dag van de Bouw en de meer dan honderd andere opengestelde bouwplaatsen in heel Nederland op dagvandebouw.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie