Afbeelding
Shody Caerman

88e editie van de Boekenweek wordt gevierd in Bibliotheek Eemland

16 februari 2023 om 13:42 Activiteiten

AMERSFOORT De 88e editie van de Boekenweek vindt dit jaar plaats van 11 tot en met 19 maart. Bibliotheek Eemland organiseert verschillende activiteiten in deze week, met het thema ‘Ik ben alles’. 

,,Dit jaar wordt er tijdens de Boekenweek gekeken naar wie wij zijn als individu, welke rollen we vervullen in het leven en in verschillende situaties. Jezelf leren zijn helpt ook om jezelf te accepteren, te respecteren, en je eigen identiteit te waarderen. Door in de huid te kruipen van personages uit allerlei verschillende boeken leer jij jezelf op een interessante manier nog beter kennen”, laat de organisatie weten.

Op 18 maart vindt de achtste Nacht van de Literatuur plaats. Een grootschalig festival tijdens de Boekenweek, op tien verschillende locaties in en rond het Eemhuis. Hier zijn aanwezig: Raoul de Jong (Boekenweekessay), Judith Koelemeijer, Onno Blom, Philip Huff, Edward van de Vendel, Nikki Dekker, Literaire Boyband, SAMAH en ‘Schrijvers op de Planken’ met Caroline Nelissen, Wim Duijsten en Tülin Erkan. In het KAdECafé: Open Podium, de Culturele apotheek, Pop-up-poëzie en een afsluitend Dansfeest! 

Kaarten zijn te bestellen via www.nachtvandeliteratuur.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie