De eerste editie van Amersfoortse Pracht in 2019
De eerste editie van Amersfoortse Pracht in 2019 Rinus van Denderen

Amersfoorte Pracht keert in september terug naar het Bosbad

Activiteiten

AMERSFOORT Na een eerste editie in 2019 strijkt het festival Amersfoortse Pracht op zondag 11 september wederom neer bij het Bosbad in Amersfoort. Het terrein staat dan nog vol met de podia, kunst en creativiteit van Into the Woods festival, maar wordt op die dag gratis opengesteld voor alle Amersfoorters om te bewonderen.

Amersfoorte Pracht staat volgepland met live muziek van lokale acts, theater, cultuur en een kinderprogramma. Bezoekers kunnen daarnaast teren op lekkernijen, brouwsels en een mooie-dingen-markt. Het foodprogramma wordt gepresenteerd door Lepeltje Lepeltje, het culturele foodfestival dat tevens uit Amersfoort komt. Een verscheidenheid aan rollende keukens nemen plaats in het bosbad dat de culinaire kern van het terrein gaat zijn.

Het muzikale en culturele programma van 11 september is in samenwerking met vele theater- en culturele gezelschappen gemaakt. De Amersfoortse festivalorganisatie Kultlab sluit de handen ineen met onder andere Amersfoort in C, Bibliotheek Eemland, Citymarketing Amersfoort, Duda Paiva Company, FASadE, FC Amersfoort, Holland Opera, KOSMIK, Kunsthal KadE, Lepeltje Lepeltje, Museum Flehite, NEOS, Poppodium FLUOR, Rondje van de Stad, Scholen in de Kunst, Theater Flint, Theater de Lieve Vrouw. Daarnaast viert het Mondriaanhuis ook op het terrein dat Piet Mondriaan 150 jaar geleden in Amersfoort werd geboren.


advertentie
advertentie