Een veld vol muziekliefhebbers.
Een veld vol muziekliefhebbers. Paul Karel

Wat begon als een verjaardag groeide uit tot festival: Willems Wondere Weiland door de jaren heen

Activiteiten

HOOGLANDERVEEN Wat begon als een verjaardagsfeest van Willem, groeide uit tot Hooglanderveens grootste gratis festival. De twintigste editie van Willems Wondere Weiland vindt 2 juli plaats vanaf 14.00 in Hooglanderveen. Met rock, pop, jazz en nog veel meer genres is er genoeg te luisteren voor iedere muziekliefhebber. Liesbeth Schuurman vertelt meer over Willems Wondere Weiland door middel van foto’s door de jaren heen.


Foto: Archief WWW

,,De allereerste Willems Wondere Weiland vond plaats in het weiland achter Willems huis”, vertelt Schuurman. ,,Een platte wagen fungeerde als podium, Willem trommelde wat bandjes uit de buurt op, kratten bier werden ingeslagen en de eerste Willems Wondere Weiland werd een feit.”


Foto: Archief WWW

Schuurman: ,,In 2004 begon de bouw van Vathorst. Willems Wondere Weiland heeft daar handig gebruik van gemaakt door het complete Vathorst-bord te bedekken met een enorme WWW-aankondiging. Na afloop is uiteraard het doek weer verwijderd.”


Foto: Paul Karel 

,,Je bent niet op het festival geweest als je geen foto hebt met de koe”, vertelt Schuurman. ,,De koe is er al vanaf het prille begin bij en doet altijd lekker mee. Niet te beroerd om met iedereen op de foto te gaan, te crowdsurfen en zelfs een nummertje mee te spelen!”


Foto: Archief WWW

Schuurman: ,,In 2018 is de Levende Jukebox geïntroduceerd: tegen betaling van een muntje speelt de band het gekozen nummer, zelfs als dat nummer 25 keer achter elkaar aangevraagd wordt. Op de foto zie je Ritn Ditn.”


Foto: Paul Karel

Ook voor de jongste festivalgangers is er genoeg vermaak. Schuurman: ,,In de loop der jaren werd er geschminkt, gekleurd, gesprongen, stond er een ballenbak en was er een racebaan gebouwd, maar de simpele hoop zand blijft favoriet.”

advertentie
advertentie