Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Smink Vastgoed, Van Wijnen en Portaal

Gesprek aan de Eem over het thema: Hoe krijg ik toegang tot de woningmarkt?

31 mei 2022 om 11:43 Activiteiten

AMERSFOORT Het ‘Gesprek aan de Eem’ is een initiatief van de Volksuniversiteit Amersfoort en wordt georganiseerd door vier betrokken Amersfoorters: Alet van ’t Eind, Karen Ammerlaan, Nico Postma en Gerard Geerlings. Het doel van het ‘Gesprek aan de Eem’ is elke keer een nieuw thema aan de orde te stellen vanuit het lokale Amersfoortse perspectief waarbij mensen met elkaar over dit thema in gesprek gaan waardoor zij meer inzicht krijgen in de verschillende kanten die aan deze thema’s zitten en mensen bij elkaar samen komen die op lokaal niveau zich in dit thema willen verdiepen en verder willen brengen. 

Tijdens eerder gesprekken stonden de voedselindustrie en de zorg centraal en op donderdag 9 juni aanstaande staat de woningmarkt centraal waarbij er met een aantal sprekers en de aanwezigen in gesprek wordt gegaan over de vraag: Hoe krijg ik toegang tot de woningmarkt? ,,De woningmarkt zit momenteel flink op slot waardoor een grote groep Amersfoorters geen passende woning kan vinden. Hoe lossen we dat op? Bouwen we voor de korte of de lange termijn? Moeten we regels afschaffen of veranderen en meer aan de markt overlaten? Moeten we meer ruimte bieden aan andere woonvormen? En wat betekent dat dan voor de stad en haar bewoners?” Vraagt de organisatie zich af. ,,Voor starters op de woningmarkt lijken de problemen het grootst. Welke innovatieve ideeën verzinnen we met elkaar om dit op te lossen? Wat is de rol van de gemeente, van woningcoöperaties en projectontwikkelaars daarbij? Wat kunnen burgers zelf doen in bijvoorbeeld de vorm van burgerinitiatieven, woon coöperaties?”

VERSCHILLENDE KANTEN Het onderwerp wordt belicht van verschillende kanten. Dat wordt gedaan met een aantal tafelgasten die vanuit hun eigen kennis en ervaring het onderwerp zullen belichten, maar ook met de overige genodigden en gasten waaronder woningzoekenden en de initiatiefnemers van de Soesterhof, het nieuwste collectieve bouwproject in de stad. 

De tafelgasten zijn Renske Boelen (senior projectmanager bij BPD Gebiedsontwikkeling), Frank Wassenberg (onderzoeker bij Platform en gastonderzoeker TU Delft), Els La Large (werkzaam bij RHDHV en initiatiefnemer van een bewonerscollectief) en Klaas Mulder (filosoof en dwarsdenker met een visie op de besluitvorming in de volkshuisvesting). Het begint op 9 juni om 19:30 uur in KAdECafé in het Eemhuis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie