Bij de Koppelpoort staan percussiegroepen om de lopers te ondersteunen.
Bij de Koppelpoort staan percussiegroepen om de lopers te ondersteunen. Marel Rico

‘Muziek geeft lopers vleugels’

Activiteiten

AMERSFOORT De Marathon Amersfoort vindt plaats op zondag 12 juni. Een sportieve uitdaging voor iedereen met afstanden van 1,1 kilometer voor de kleinsten tot aan de hele marathon voor de meest getrainden. De lopers worden bij hun prestatie ondersteund door veel muziek langs het parcours. Ook voor het publiek zijn de plekken waar muziek klinkt het leukste om de deelnemers aan te moedigen.

Floor Visser is verantwoordelijk voor de programmering. ,,De Marathon Amersfoort zal nooit de meest prestigieuze marathon worden, die eer laten we graag aan steden als New York, Tokio of Berlijn, maar we kunnen wel de meest muzikale marathon zijn. Met een gevarieerd programma van DJ’s, blaaskapellen en sambabands gaat dat zeker lukken.”

Maar liefst dertien acts staan er geprogrammeerd op zondag 12 juni. Vanaf de start bij het Eemplein, tot in het polderland bij de Zeldertseweg, overal klinkt muziek. Al vrij snel na de start staat DJ BugsB op het kruispunt van de Ringweg Koppel en de Maatweg met zijn tot DJ-booth omgebouwde Landrover om de lopers een zetje te geven. Op de Zeldertseweg, midden in het buitengebied Hoogland-West, staat DJ Chef Confetti om de deelnemers te ondersteunen.

DWEILORKEST Het parcours van de hele en halve marathon gaat verder door Nieuwland en Vathorst. Daar staat bij Sportcomplex Nieuwland dweilorkest De Amerblaozers uit Hoogland. De deelnemers komen Vathorst binnen via de Calveenseweg. Daar draait DJ Flyon vanuit zijn oude rode Poolse brandweerauto herkenbare en motiverende muziek en zorgt voor interactie met de lopers en het publiek. Een stukje verderop, bij de verzorgingspost aan de Valutaboulevard zorgt DJ Melvin ervoor dat de lopers meteen goede beat Vathorst weer verlaten.

VERZOEKNUMMERS DJ TukTuk draait, de naam verraadt het al, vanuit een oranje tuktuk. Hiermee staat hij eerst op het parcours van de 5 kilometer om, als die lopers voorbij zijn, zich daarna te haasten naar het begin van het Jan van Riebeeckpad, op de hoek met de Liendertseweg. Na dit lange fietspad komen de lopers weer terug in de binnenstad via de Hooglandseweg Zuid. Hier worden zij enthousiast onthaald door de vier dames van Joekbox met vier ukeleles en vier stemmen. Het publiek kan verzoeknummers aanvragen voor de lopers. Ter hoogte van Kafé van Zanten bouwen de Valleibloazers een feestje voor iedereen.  

Artikel gaat verder onder de afbeelding. 


De routes met de locaties van de muziekoptredens tijdens Marathon Amersfoort.

VARKENSMARKT Op de Varkensmarkt treedt de Koninklijke Amersfoortse Muziekvereniging (KAMV) op. In de ochtendstaat hier de sambagroep van de KAMV. ’s Middags is het de beurt aan de leden van PreWindz. Deze jonge, enthousiaste muzikanten spelen voor lopers en publiek de meest uiteenlopende muziek.
De laatste meters van het parcours zijn vaak het zwaarst. Gelukkig staan er percussiegroepen bij de Koppelpoort om de lopers hierbij te ondersteunen. Als je hun trommels hoort weet je dat je er bijna bent. In de ochtend zorgt Bloco033 voor deze oppepper, in de middag staat Hypercussion op deze plek.

FINISH Bij de finish, op het Eemplein draait DJ Tim-Ber de hele dag om de lopers warm te onthalen. Geïnspireerd door grote namen uit de rave-scene als The Prodigy, Massive Attack en Chemical Brothers, brengt Tim-Ber zijn eigen sound. De race is gelopen, de medaille is verdiend.

INSCHRIJVING Zin gekregen om mee te lopen? De inschrijving van de Marathon Amersfoort is nog tot en met 5 juni geopend. https://www.marathonamersfoort.nl/ 

advertentie
advertentie