Het parcours van de Klaverblad Hooglandse Dorpsloop is voor één keer verplaatst naar het terrein op en rond de atletiekbaan van atletiekvereniging Altis.
Het parcours van de Klaverblad Hooglandse Dorpsloop is voor één keer verplaatst naar het terrein op en rond de atletiekbaan van atletiekvereniging Altis. Foto: Harry van 't Veld

Klaverblad Hooglandse Dorpsloop viert 36e editie op 18 mei

Activiteiten

AMERSFOORT De Klaverblad Hooglandse Dorpsloop wordt dit jaar op woensdag 18 mei voor de 36e keer gehouden. Dit jaar is het een bijzondere editie, want het parcours is voor één keer verplaatst naar het terrein op en rond de atletiekbaan van atletiekvereniging Altis.

De Klaverblad Hooglandse Dorpsloop is een jaarlijks terugkerend hardloopfestijn dat zich inmiddels wel een heuse traditie mag noemen. Jong en oud, wedstrijdatleten en recreanten, scholieren en Altis-leden maken zich ieder jaar weer op om hun beste beentje voor te zetten op het parcours van 10 kilometer. Dit jaar is het alweer de 36e keer dat de Dorpsloop gehouden wordt, nadat het de afgelopen twee jaren niet door kon gaan vanwege alle corona-maatregelen.

UITGEBREID PROGRAMMA Het programma van de Klaverblad Hooglandse Dorpsloop is ook dit jaar weer enorm uitgebreid, met niet alleen een wedstrijd van 10 kilometer, maar ook een jeugdloop (voor deelnemers geboren tussen 2011 en 2015), een prestatieloop (naar keuze van 2, 4, 6,8 of 10 kilometer), een (gratis) testloop voor leden van Altis én natuurlijk het jaarlijks terugkerende scholierenkampioenschap, waarbij leerlingen uit groep 3 tot en met groep 8 van de omliggende basisscholen weer uit kunnen maken wie nu écht de snelste is.

Tijdens de wedstrijd, prestatieloop en testloop wordt weer gebruik gemaakt van elektronische tijdwaarneming met chips, zodat de tijden en uitslagen later weer bekend gemaakt kunnen worden via de website www.hooglandsedorpsloop.nl. En omdat het parcours ook dit jaar weer officieel is nagemeten, weten deelnemers zeker dat ze exact de bedoelde 10 kilometer (of een van de andere afstanden) lopen. Dit is een mooie gelegenheid om je PR weer eens aan te scherpen.

AANGEPAST PARCOURS Vanwege alle wegwerkzaamheden die op dit moment plaatsvinden in het dorp rond het oorspronkelijke parcours, heeft de organisatie besloten om voor één keer uit te wijken naar het terrein op en rond de atletiekbaan van Altis. Daardoor kan er ook geprofiteerd worden van alle mooie faciliteiten en mogelijkheden die dit biedt, zoals een start en finish óp de atletiekbaan. En samen met de route naast de baan is er dit jaar een snel parcours. Dat PR moet dit jaar wel gaan sneuvelen.

INSCHRIJVEN Ga voor inschrijving en meer informatie, zoals het programma en het exacte parcours, naar: www.hooglandsedorpsloop.nl.  

advertentie