De opening van het nieuwe seizoen en de onthulling en ingebruikname van de nieuwe rondvaartboot van De Waterlijn, de Johan van Oldenbarnevelt.
De opening van het nieuwe seizoen en de onthulling en ingebruikname van de nieuwe rondvaartboot van De Waterlijn, de Johan van Oldenbarnevelt. Rinus van Denderen

Kunstvaarroute Waterlijn gaat zondag alsnog van start

20 april 2022 om 11:24 Activiteiten

AMERSFOORT In 1996 nam Han Gerlings het initiatief voor rondvaarten door de grachten van Amersfoort. Bij wijze van spreken met één man, één boot en kaartverkoop op de steiger. Han droomde van een florerende organisatie. En zijn droom kwam uit!

Meer dan honderd vrijwilligers van vijftig jaar en ouder verzorgen rondvaarten in de historische binnenstad van Amersfoort en over de idyllische Heiligenbergerbeek. En met succes, want aan de slogan: ‘Bekijk Amersfoort vanaf het Water’ wordt jaarlijks door 50.000 passagiers gehoor gegeven.

In 2021 vierde Stichting Waterlijn zijn zilveren 25-jarige jubileum en besloot dat één van de feestelijkheden een KunstVaarRoute (KVR) zou zijn, geheel door Waterlijn zelf georganiseerd. Speciaal voor inwoners en bezoekers van Amersfoort.

Speciaal daarvoor opgeleide vertellers vertellen van alles over de kunstwerken en de kunstenaars

DROOM VAN ZILVER Rond het thema ‘Droom van Zilver’ gingen in 2020 vijftien kunstenaars aan de slag. Binnenstadsbewoners stelden hun tuin of kademuur ter beschikking. Vergunningen, vaarten, website, planning, alles was geregeld. Helaas, vanwege corona kon de KVR in 2021 niet doorgaan. Een droom aan duigen.

Achter de schermen is echter hard doorgewerkt om deze KunstVaarRoute dit jaar tóch doorgang te laten vinden. En dat is gelukt. ,,Door de grote betrokkenheid en geweldige inzet van vele vrijwilligers van Waterlijn, kunt u deze zomer genieten van een prachtige route die u langs vijftien kunstwerken voert in, aan en langs de grachten van de Amersfoortse binnenstad rond het thema ‘Droom van Zilver’. Speciaal daarvoor opgeleide vertellers vertellen u van alles over de kunstwerken en de kunstenaars”, schrijft de vrijwilligersorganisatie.

De opening vindt plaats op zondag 24 april om 11.00 uur. Na koffie, een welkomstwoord en speeches zal wethouder Willem-Jan Stegeman de openingshandeling verrichten, waarna de eerste boten langs de kunstwerken vertrekken.

Tot en met 30 september wordt zes keer per week een KVR gevaren. Raadpleeg voor data en tijden de website van Waterlijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie