Het startweekendteam, met v.l.n.r. Mieke Keizer, Mary Hogenkamp, Annefieke Prins, Ilse van ’t Wout en Marja Zwiggelaar.
Het startweekendteam, met v.l.n.r. Mieke Keizer, Mary Hogenkamp, Annefieke Prins, Ilse van ’t Wout en Marja Zwiggelaar. Mirjam Jeurissen

Startweekend 25/26 september in Het Brandpunt; ‘Na zwaar jaar feestje bouwen’

Activiteiten

AMERSFOORT ‘Never waste a good crisis.’ Die uitspraak kwam op het hoogtepunt van de coronatijd nogal eens voorbij. Oecumenische geloofsgemeenschap Het Brandpunt kreeg naast corona een kerkelijke crisis te verwerken, toen het bestuur van de parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort besloot zich terug te trekken. De gemeenschap hervond haar veerkracht en begint op 25 en 26 september met buren en belangstellenden feestelijk aan een nieuw seizoen.

Het team dat het startweekend organiseert gaat ‘een feestje bouwen’ op de stoep. Met vlaggetjes, muziek en popcorn, zodat je meteen ziet: dáár gebeurt iets. Onder het motto ‘Het Brandpunt, daar zit muziek in!’ wordt het kerkgebouw de locatie van een gezellige fancy fair waar je stekjes, boeken en hippe zelfgemaakte spullen kunt kopen. Er is koffie met iets lekkers en ’s middags zijn er activiteiten als een bierproeverij, happy stones schilderen en nog veel meer. 

Het is ongelooflijk leuk om te zien wat er gebeurt. Eén belletje en het evenement stond al in de steigers

Zo’n bewogen jaar wakkert de animo aan om elkaar weer op te zoeken en inventief aan de slag te gaan, zeggen Mary Hogenkamp en Mieke Keizer. Hogenkamp: ,,Het is ongelooflijk leuk om te zien wat er gebeurt. Eén belletje en het evenement stond al in de steigers. Allerlei mensen gingen enthousiast meedoen en kwamen met de meest creatieve ideeën. Je leert elkaar anders kennen en ontdekt elkaars talenten. Weer samen dingen doen werkt aanstekelijk en die energie kan Het Brandpunt goed gebruiken.”

VERBINDING MET WIJK Het energieke startweekend is niet alleen een feestje voor buren en Brandpunters, maar geeft ook blijk van de veerkracht en de inspiratie die in Het Brandpunt te vinden is. En die reikt verder dan de geloofsgemeenschap zelf. Keizer: ,,Via muzikale projecten zoeken we als Het Brandpunt naar verbinding met de wijk. We willen weer dingen organiseren die aantrekkelijk zijn voor mensen van buiten en die de drempel verlagen. Zoals de Warme Klank-concerten, maar ook een Morning Prayer en andere projecten.” De opbrengst van de fancy fair gaat daarom naar de muziekprojecten in Het Brandpunt.

De activiteiten vallen samen met Burendag, een mooie gelegenheid om bij elkaar te gaan buurten in de wijk. En helemaal in lijn met een recent pleidooi van theoloog Mechteld Jansen om meer met elkaar te feesten. Keizer: ,,Na de Warme Klank-concerten kregen we vaak de reactie: ‘wat voelt het hier fijn.’ Onze ambitie is dat Het Brandpunt voor meer mensen een huis wordt om je thuis te voelen.” 

De zondag, met een viering, een presentatie over de muziekprojecten en opnieuw workshops, wordt meer een feestje voor de gemeenschap, maar ook daar zijn belangstellenden van harte welkom.

door Anna Walsma

advertentie
advertentie