Afbeelding
Daans Drive to Fight Cancer

Daans Drive to Fight Cancer voor kankeronderzoek

27 augustus 2021 om 14:30 Activiteiten

AMERSFOORT Daans Drive to Fight Cancer vindt zondag 26 september plaats in Amersfoort. Per (elektrische) fiets of scooter rijden deelnemers vanuit Amersfoort naar Utrecht en weer terug. Het evenement is een samenwerking tussen Fight cancer, Swim to Fight Cancer Amersfoort, Pronto E-bikes en de eigenaar hiervan Daan Laseur. Het evenement heeft het voornaamste doel om geld in te zamelen voor kankeronderzoek en aandacht te vragen voor de ziekte kanker, maar het evenement is tegelijkertijd ook het laatste Pronto-evenement en een afsluiting van Daan zijn onderneming.

Afgelopen juni werd er uitgezaaide galblaaskanker ontdekt bij Daan Laseur, de eigenaar van Pronto e-bikes. Het is een zeldzame aandoening met weinig kans op genezing. Daan is dertien jaar geleden begonnen met de verkoop van scooters in Soest. Na een aantal jaar is Daan verhuisd met zijn bedrijf naar Amersfoort, waar hij vele jaren scooters heeft verkocht. Drie jaar geleden is Pronto zich gaan richten op de verkoop van e-bikes van het hogere segment en is het succesvolle tweewielerbedrijf uitgebreid met een vestiging in Utrecht. Per 31 augustus zal Pronto e-bikes stoppen als tweewielerbedrijf met de winkels in Utrecht en Amersfoort door de ziekte van Daan.

PROGRAMMA Alle deelnemers zullen per e-bike, fiets of scooter vertrekken vanuit de vestiging van Pronto e-bikes in Amersfoort en zal de groep naar de vestiging van Pronto e-bikes in Utrecht rijden, waarna de groep weer vertrekt naar de vestiging in Amersfoort. Het tweede deel van het evenement zal bestaan uit een BBQ en een veiling. Dit zal plaatsvinden bij de vestiging van Pronto e-bikes in Amersfoort. Alle donaties en alle opbrengsten van de veiling zullen ten goede komen aan wetenschappelijke kankeronderzoeken. ,,Laten we met dit wetenschappelijk onderzoek er hopelijk samen voor zorgen dat de generatie van Daan zijn kinderen kanker niet langer meemaakt als dodelijke ziekte”, aldus de organisatie. 

STICHTING FIGHT CANCER Onder het motto ‘Love life. Fight cancer.’ wil Stichting Fight cancer mensen inspireren om samen in actie te komen voor meer onderzoek naar kanker. ,,We willen mensen een platform bieden om hun gevoel van onmacht (wat je vaak hebt als iemand in je omgeving kanker krijgt) om te zetten in positiviteit en kracht. Saamhorigheid en verbinding karakteriseren onze evenementen Met de fondsen die er worden geworven, wordt er via KWF Kankerbestrijding wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie gefinancierd.”

Meer informatie over dit evenement, het programma deze dag en de onderzoeken die worden gesteund, staat op de website. Op deze site kan er ook gedoneerd worden en/of kunnen deelnemers zich opgeven om deel te nemen aan Daans Drive to Fight Cancer. Voor vragen kan contact op worden genomen via info@daansdrivetofightcancer.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie