Drie dagen lang volgen de kinderen een programma van 10.00 tot 16.00 uur. 'Winnen en verliezen speelt nauwelijks een rol. Uiteraard wordt er soms om de winst gespeeld, maar uiteindelijk moet plezier de grootste winst zijn.'
Drie dagen lang volgen de kinderen een programma van 10.00 tot 16.00 uur. 'Winnen en verliezen speelt nauwelijks een rol. Uiteraard wordt er soms om de winst gespeeld, maar uiteindelijk moet plezier de grootste winst zijn.' Sportivate

Sportivate geeft een vervolg aan sportkampen in Amersfoort en Leusden

8 juli 2021 om 07:31 Activiteiten

AMERSFOORT Bij zogenaamde ‘Sportikampen’ van Sportivate kunnen kinderen drie dagen lang, met elkaar speel- en beweegplezier beleven de hele zomervakantie. Afgelopen zomervakantie zijn de eerste kampen georganiseerd in Amersfoort. ,,In eerste instantie zouden vijftien ‘Sportivators’ naar Spanje vertrekken om in de zomervakantie onderdeel te zijn van verschillende animatieteams aan de Costa Brava. Helaas gooide corona roet in het eten en waren wij genoodzaakt om een alternatief te bedenken”, kijkt manager evenementen Luuk Fugers terug.

De Sportikampen bleken een succes en na die zomer vol speel- en beweegplezier komt er nu dus een vervolg. Dit jaar worden de kampen georganiseerd bij voetbalvereniging Hoogland, Cobu Boys en Amsvorde. Voor het eerst is er de mogelijkheid om te blijven slapen op het complex van YMCA in Leusden. ,,Tijdens deze kampen staat het kind centraal en staat plezier voorop. De kinderen beleven met elkaar de sport- en spel activiteiten en bouwen mooie vriendschappen op.”

Drie dagen lang volgen de kinderen een programma van 10.00 tot 16.00 uur. Hierbij valt te denken aan Levend Stratego, hutten bouwen, Jachtseizoen, een enorme stormbaan en nog veel meer activiteiten. ,,Winnen en verliezen speelt nauwelijks een rol. Uiteraard wordt er soms om de winst gespeeld maar uiteindelijk moet plezier de grootste winst zijn”, schrijft Fugers. Op de website (www.sportivate.nl) kunnen kinderen worden opgegeven.

PLAYGROUND33 Na de zomer, op woensdag 1 september gaan de deuren open van de nieuwe ‘Playground33’. ,,Al zes jaar werken wij samen aan de realisatie van deze droom. Een plek waar een bezoeker kan werken, leren, ontmoeten, ontspannen en bewegen. Waar wij normaal inzoomen op de kleine gebruikers, zoomen wij nu kort in op de grote gebruikers en de zakelijke kansen die de Playground33 biedt voor bedrijven.”

De begane grond is omgedoopt tot ‘speelbasis’; een grote speelruimte waar jong en oud elkaar ontmoeten en inspireren. ,,Zo werken we intensief samen met het onderwijs, de kinderopvang en alle initiatieven van Sportivate en moet er een geheel nieuwe beleving ontstaan. Ook zal hier de allereerste speelvereniging van Nederland openen.”

De eerste en tweede verdieping staan in het teken van ‘zakelijke gezondheid’. Zo biedt Playground33 straks een vaste of flexibele werkplek, mogelijkheden om te sporten voor en na werktijd en maandelijkse inspiratie sessies. Ook zijn er zakelijke arrangementen voor een dynamische teamdag op maat, een vergaderbeleving of een sportief uitje voor medewerkers en collega’s.

Na de zomer, op woensdag 1 september gaan de deuren open van de nieuwe 'Playground33'.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie