Afbeelding
BDUmedia

Gemeente geeft iets toe: sneeuw-iglo mag tijdens vrijdagmarkt op de Hof blijven

10 februari 2021 om 21:08 Activiteiten

AMERSFOORT De inwoners van Amersfoort kunnen iets langer blijven genieten van de iglo die is gebouw op de Hof in Amersfoort. Ondernemers en een vriendengroep hadden deze week van sneeuw een huisje gemaakt en omdat de markt vrijdag en zaterdag op het plein staat, moest ‘ie van de gemeente weg. Dat is nog altijd het geval, maar nu vrijdag in plaats van donderdag voor 21.00 uur.

door Jeroen van der Veer

De bouwers keken wat raar op toen zij hoorden dat de iglo verwijderd moest worden omdat hij de markt in de weg zou staan. Het bouwwerk was nou net een publiekstrekker geworden en onder de hashtag #igl033 kwamen diverse foto’s binnen. 

Volgens de gemeente moet de iglo niet weg omdat er teveel mensen op het bouwwerk afkomen, maar alleen omdat hij in de weg staat. Daarover plaatste De Stad Amersfoort dinsdag een bericht (zie hier) en veel Amersfoorters vonden het een belachelijke beslissing.

De bouwers deelde die mening en daarom deden zij er alles aan om de iglo op het plein te behouden. In overleg met de gemeente is nu besloten dat hij tijdens de vrijdagmarkt mag blijven staan en vervolgens verwijderd wordt. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie