Op weg naar een duurzame woning met het webinar 'Duurzaam wonen'

Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Duurzaamheid is een actueel begrip. Maar ook een containerbegrip dat vooral vaak genoemd wordt. Een belangrijk onderdeel van een duurzaam leven betreft duurzaam wonen. Nederland moet in 2050 klimaatneutraal zijn. Maar wat betekent dat nu precies op het gebied van wonen? Wat maakt een huis duurzaam? Waarom is dat belangrijk? Hoe verbeter ik mijn energielabel? Hoe kan ik dit het beste aanpakken? Wat levert dit op, zowel qua comfort als financiën? Vragen die veel mensen hebben. Het is echter lastig en tijdrovend om alles zelf uit te zoeken. Rabobank vindt energiezuinig en duurzaam wonen belangrijk en maakt dit onderwerp toegankelijk en concreet voor woningeigenaren in Midden Nederland.

Duurzaam wonen voor iedereen: webinar op 16 februari
Op dinsdag 16 februari organiseert Rabobank Kring Midden Nederland een webinar waarop woningeigenaren alles te weten komen over duurzamer wonen.

Directievoorzitter van Rabobank Amersfoort Eemland, Denise Notenboom: “In 2030 moeten 750.000 woningen in Nederland aardgasvrij zijn en moet het gemiddeld energielabel verbeterd zijn van C naar A. Als Rabobank willen wij een leidende rol nemen in deze energietransitie en onze klanten handvatten geven om hier concreet aan bij te dragen. Tijdens het webinar geven wij inzicht in de mogelijkheden van duurzaam wonen. De sprekers vertellen woningeigenaren alles over het belang van duurzamer wonen, hoe je eenvoudig kan starten met energie besparen, welke mogelijkheden er zijn om je woning te verduurzamen én hoe je dit kunt financieren. Zo kunnen zij zich laagdrempelig oriënteren op de verduurzaming van hun huis en ontdekken welke stappen zij kunnen nemen.”

Relevante programma met sprekers: Ingrid van Engelenburg en Helga van Leur
Helga van Leur, Meteoroloog en weerpresentatrice, vertelt de deelnemers eerst alles over het belang van duurzaam wonen. Hoe extreem wordt ons Nederlandse klimaat in de toekomst? Moeten we ons door een dunnere ozonlaag en klimaatveranderingen ernstig zorgen gaan maken? Wat zijn de mogelijkheden en wat kunnen we zelf doen? Actuele onderwerpen die ons allemaal raken. Vervolgens neemt Ingrid van Engelenburg, gecertificeerd Duurzaam Wonen Adviseur bij Rabobank, de deelnemers mee in de concrete stappen op weg naar een duurzame woning. Tot slot is er ruimte voor vragen.

Het webinar is voor iedereen toegankelijk en aanmelden kan via https://rabo.nl/middennederland/duurzaamwonen
Datum: 19 februari 2011, 19.39-20.30 uur.

advertentie