In de interviewserie in de Lutherse kerk: psychiater Paulan Stärcke

9 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Na de renovatie en heropening van vorige week pakt de Lutherse kerk de verschillende series op zaterdagmiddag weer op. In de interviewserie spreekt Govert van Brakel op 1 maart met Paulan Stärcke, psychiater en waarnemend geneesheer-directeur van GGZ inGeest, over de vraag naar euthanasie bij psychiatrische patiënten.

In deze gesprekken onder de titel: "Hier sta ik", worden mensen gevraagd naar hun drijfveren, professioneel en persoonlijk. En door de uitnodigende setting van de sfeervolle Lutherse kerk, de kring van luisteraars, en de ervaren interviewers vertellen zij daar vaak opvallend openhartig en zonder opsmuk over. Dat maakt de gesprekken zo indringend en zo echt.

Euthanasie is al geen gemakkelijk onderwerp. Maar wat doe je als psychiatrische patiënten vragen om euthanasie? Waarmee help je deze mensen? En wat doet zo'n vraag met de betrokken arts?

Paulan Stärcke is lid van de „steungroep psychiaters”, een landelijke groep psychiaters die zich bij toerbeurt beschikbaar stellen voor overleg en consultatie door collega’s die met euthanasie-verzoeken geconfronteerd worden.

Zaterdag 1 maart, van 16-17 uur, toegang vrij.

Lutherse Kerk, Langestraat 61

meer informatie: www.luthersekerkamersfoort.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie