TOPfotografen in het Amersfoortse stadshart

Activiteiten

Het programma van 033Fotostad begint meer en meer vaste vormen aan te nemen. Tijdens deze fotobiënnale - die van Koningsdag tot en met Pinksteren plaatsvindt in het Amersfoortse stadshart - tonen zo’n zestig fotografen hun werk. Onder hen nationaal en internationaal bekende fotografen, ook van Amersfoortse bodem.

Tipje van de sluier

Zo exposeert in de St. Aegtenkapel onder andere de Amersfoortse fotografe Carla Kogelman, die als enige Nederlandse in de prijzen viel bij de internationale World Press Photo wedstrijd. Zij won de eerste prijs in de categorie portretten van mensen in hun omgeving.

In de Sint-Joriskerk zijn portretten en documentair werk te zien van onder andere Willem Wernsen en Clemens Rikken en van Conny Meslier en Gerda Kalmann.

Voor de Onze Lieve Vrouwetoren wordt gewerkt aan een foto-opdracht. De fotografie hier zal een sterke link hebben met de geschiedenis van de toren.

En in het Rietveldpaviljoen Zonnehof lieten 14 fotografen zich inspireren door kleur en contrast; de definitieve naam van deze expositie is ‘Eigen Stijl’, met een knipoog naar Rietveld en Mondriaan.

‘Off’

De hoofdlocaties van het festival - de ‘in’ locaties - liggen op loopafstand van elkaar. Aan 033Fotostad doen ook nog een aantal ‘off’ locaties mee, die ook zéker de moeite waard zijn om te bezoeken, zoals: Stad van Cahen, Galerie 1664, FotoEXPO2020 en Theater De Lieve Vrouw.

Binnenkort gaat de website met een overzicht van alle exposerende fotografen op de verschillende locaties in de lucht: www.033fotostad.com.

Bestecampagnefoto

In het kader van de gemeenteraadsverkiezingen is samen met Theater De Lieve Vrouw en de talkshow De Staat van de Stad een fotowedstrijd gelanceerd. Wie maakt de beste campagnefoto? Inzenden kan tot en met 5 maart 12 uur naar bestecampagnefoto@gmail.com.

- Einde persbericht -

advertentie