Vrijheidsvogel, van Carolien Magnus
Vrijheidsvogel, van Carolien Magnus Heleen Schipper

Nieuwe plek voor Vrijheidsvogel

Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Voor de expositie Vrijheid afgelopen zomer in de Sint-Joriskerk had Carolien Magnus, kunstenaar bij Galerie Absoluut, een grote geabstraheerde zwevende vogel gemaakt in de vorm van een V als symbool voor vrijheid. Een groep ouderen, een groep scholieren en de bezoekers van de Sint Joriskerk werden uitgenodigd om na te denken over wat vrijheid voor hen betekent en dat in een korte zin op te schrijven op een strookje papier. Die gedachten-papiertjes zijn aan de vogel gehangen en maakten een integraal onderdeel uit van het kunstwerk.

Het kunstwerk heeft mensen duidelijk aan het denken gezet, want er zijn maar liefst 133 briefjes ingevuld met uiteenlopende gedachten over vrijheid. Veel zinnen gaan over Persoonlijke vrijheid. Daarnaast gaan de zinnen over Vrijheid als persoonlijk proces, Vrijheid in samenhang met anderen, Maatschappelijke/politieke vrijheid en Religieuze/spirituele vrijheid. Ook zijn er persoonlijke blijken van medeleven achtergelaten.

De vogel heeft vanaf 7 oktober een nieuwe plek gevonden bij Openbaar Lyceum De Amersfoortse Berg. Alle ingeleverde zinnen zijn na te lezen via de berichten op de website van Galerie Absoluut: www.galerieabsoluut.nl.

advertentie
advertentie