Leefstijlcoach Anneke Drost
Leefstijlcoach Anneke Drost Anneke Drost

Overgewicht te lijf? Nieuw in Amersfoort en omgeving Coaching op Leefstijl (CooL)!

Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Vanaf nu biedt Anneke Drost van LAB17.nl, in samenwerking met ZoHealthy, het CooL programma aan in Amersfoort en omgeving. Iedereen die blijvend gewicht wil verliezen door het aanpassen van zijn of haar leefstijl kan zich hiervoor aanmelden.

De kosten worden veelal volledig vergoed vanuit de basisverzekering en hebben dus geen invloed op het eigen risico.

Momenteel heeft bijna de helft van de Nederlanders van 18 jaar en ouder overgewicht. Bij overgewicht en obesitas (ernstig overgewicht) is er te veel overtollig vet in het lichaam opgeslagen wat leidt tot meer gezondheidsrisico’s, zoals diabetes type 2, hart- en vaatziekten, apneu en/of artrose maar het kan ook andere ernstige gevolgen hebben zoals we zien bij het coronavirus.

Met het programma Coaching op Leefstijl (CooL) of ook wel Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) genoemd gaan we overgewicht op een gezonde manier te lijf door een blijvende verandering in leefstijl.  

Door gebruik te maken van het CooL programma heeft de deelnemer 2 jaar lang recht op begeleiding door een persoonlijke leefstijlcoach. Verschillende onderwerpen zoals voeding, slapen, omgaan met stress en bewegen worden besproken met als doel blijvende gedragsverandering, gewichtsverlies en verbetering van kwaliteit van leven.

Bij LAB17.nl maakt Anneke gebruik van deze Coaching op Leefstijl, één van de Gecombineerde Leefstijlinterventies (GLI’s). Dit programma is beschikbaar voor volwassenen met een BMI vanaf 30 én voor volwassenen met een BMI vanaf 25 in combinatie met een gewicht gerelateerd gezondheidsrisico (bv. een verhoogd risico op diabetes type 2 en/of hart- en vaatziekten.

De deelnemer heeft jaarlijks recht op 4 individuele gesprekken en 8 bijeenkomsten met de leefstijlcoach. Samen wordt er een realistisch behandelplan opgesteld om blijvend gewicht te verliezen. Dit plan sluit volledig aan bij uw wensen, interesses én mogelijkheden. Andere zorgverleners die, in overleg, mogelijk bij de begeleiding betrokken kunnen worden zijn een diëtist, fysiotherapeut, praktijkondersteuner GGz of beweegcoach.

 

De kwaliteit van het programma staat bij Anneke Drost hoog in het vaandel. Zij is opgeleid en gekwalificeerd om u optimaal te begeleiden in dit traject en is lid van de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN). 

Wilt u meer te weten komen over de leefstijlcoaching? Bel voor meer informatie naar Anneke via 06 103 79 157 of bekijk de website www.LAB17.nl .

 

advertentie
advertentie