Sholeh Rezazadeh.
Sholeh Rezazadeh. Frank Ruiter

Schrijfster Sholeh Rezazadeh komt naar Boekhandel Riemer in Amersfoort

28 februari 2024 om 14:33 Activiteiten

AMERSFOORT Bekroond schrijfster Sholeh Rezazadeh komt naar Boekhandel Riemer in Amersfoort om geïnterviewd te worden door Hans Loeve, Boekverkoper van het Jaar 2023-2024.

,,Rezazadeh is een auteur met een zeer indringend verhaal en een uiterst bijzondere schrijfstijl. Eerder wijdden we al een Riemer Boekenclub aan haar meest recente boek ‘Ik ken een berg die op me wacht’”, schrijft Loeve. ,,Daar waren we het met elkaar eens dat we haar graag zelf zouden vragen naar bepaalde aspecten in haar verhaal. Vanavond is daar de mogelijkheid voor: vragen stellen, boeken laten signeren en met elkaar een literair feestje vieren.”

SHOLEH REZAZADEH

Sholeh Rezazadeh werd geboren in Iran en verhuisde in 2015 voor de liefde naar Nederland. Ze begon direct met het leren van de Nederlandse taal, en binnen drie jaar tekende ze een contract voor haar eerste Nederlandstalige roman De hemel is altijd paars. Hiervoor ontving ze meerdere prijzen, en werd ze genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. In 2023 verscheen haar tweede roman, Ik ken een berg die op me wacht. Rezazadeh’s stijl wordt gekenmerkt door poëtische zinnen, en het is dan ook geen verrassing dat ze ook poëzie schrijft. Ook schreef ze voor onder andere NRC, De Standaard en De Poëziekrant.

Met haar debuut ‘De hemel is altijd paars’ won de auteur diverse prijzen. ,,En ook haar nieuwste boek verdient alle lof, want haar prachtige zinnen verdienen alle lof. We zijn blij dat ze bij ons in de winkel komt op maandag 11 maart.”
Voor meer info en aanmeldingen, zie de website. De auteur komt langs van 20.00 tot 22.00 uur. Er is nog plek voor 25 personen, de avond bezoeken kost 10 euro.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie