Dit tweetal droeg bij aan bekendheid Anne Frank: ‘Het dagboek trok aanvankelijk weinig aandacht’

21 jan, 09:16 Achtergrond
Anne Frank Stichting
Anne Frank, toen ze nog naar school kon.
Anne Frank, toen ze nog naar school kon.

AMERSFOORT Er is een verband tussen Anne Frank en de gemeente Amersfoort. Ook al lijken historici en journalisten zich dat maar zelden te realiseren. Nu het joodse meisje en haar dagboek volop in de belangstelling staan, kan het geen kwaad dit even in kaart te brengen.

Anne Frank is nooit meer uit de aandacht geweest sinds de eerste verkoopsuccessen van haar dagboek, midden jaren ’50. Maar in de laatste weken is er weer een opleving vanwege een onderzoek naar de verrader van het joodse gezin. Het was wellicht een notaris, zo schrijft een nieuw ‘coldcaseteam’. Het team lijkt het niet zeker te weten. Die onzekerheid wordt verder aangewakkerd door deskundigen die zich al langer met dit verleden bezighouden.

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.