‘Ieder kind verdient een zorgeloze jeugd’

3 jan, 10:52 Achtergrond
Eigen foto
Vanessa Umboh en Jasper van den Bovenkamp.
Vanessa Umboh en Jasper van den Bovenkamp.

AMERSFOORT Rotterdam telt vele hotspots. Maar in datzelfde Rotterdam slenteren ook 40.000 kinderen in versleten kleding en met een rammelende buik over straat. Met haar stichting Stem zonder Gezicht zet Vanessa Umboh zich met hart en ziel in om kinderarmoede op de politieke agenda te krijgen en organiseert ze veel inspirerende projecten. De Amersfoortse journalist Jasper van den Bovenkamp tekende haar levensverhaal op. Het boek getiteld ‘Moeder van 40.000 kinderen’ verschijnt deze week.

In dit boek, schrijft Jasper van den Bovenkamp ter inleiding, laat Vanessa Umboh zien hoe armoede tot in elke vezel van het bestaan doordringt. ,,Ondertussen levert ze ongezouten kritiek op het systeem. Maar bovenal geeft ze de mens in armoede een gezicht dat recht aangekeken wordt. ‘Moeder van 40.000 kinderen’ vertelt ten diepste hoe moeilijk het is om echt iets te veranderen in de samenleving, maar dat dat geen reden is om helemaal niets te doen. Vanessa’s verhaal biedt lessen voor mensen die willen leven voor hun idealen.’’

DRIVE Van den Bovenkamp ontmoet Vanessa Umboh in het voorjaar van 2019 als hij haar interviewt voor het Rotterdamse magazine Sjaak, dat verhalen optekent van mensen die aan de onderkant van de maats..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.