Rianne Plas schrijft kinderboek: ‘Eigenlijk is iedereen een beetje Billy’

22 nov, 14:00 Achtergrond
Marcel Koch
Rianne Plas: ,,Tijdens het schrijven voelde ik mij ook weer kind.’’
Rianne Plas: ,,Tijdens het schrijven voelde ik mij ook weer kind.’’

AMERSFOORT Van de hand van Rianne Plas verscheen recentelijk een kinderboek getiteld ‘Billy Banaan kan de hele wereld aan’. ,,Met het schrijven van dit kinderboek heb ik mijn hart gevolgd’’, aldus de Amersfoortse debutant.

Een exclusief exemplaar bestemd voor haar neefjes Maurits en Jasper. Zo had de 31-jarige Rianne - geboren en getogen in Amersfoort - het aanvankelijk bedacht toen ze drie jaar terug achter haar laptop kroop en enthousiast en ongedwongen haar eerste regels optikte. Maar gaandeweg haar schrijfbuien veranderde Rianne, in het dagelijks leven schoonheidsspecialist met een eigen praktijk, van gedachte en legde ze de lat voor zichzelf een stuk hoger. 

BREDER LEZERSPUBLIEK ,,Ik dacht op een zeker moment: best jammer als mijn verhaal niet verder reikt dan de kinderkamers van mijn neefjes. En mensen in mijn omgeving die ik zo af en toe enige passages liet lezen waren dezelfde mening toegedaan. Deels aangemoedigd door hen ben ik gro..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.